Madiea Ghafoor (vasakult teine) Rio olümpial.Foto: PEDRO UGARTE/AFP
Kõmu
25. juuli 2019, 17:36

OPPADII! Tippkergejõustiklase autost leiti üle 50 kg narkootikume, mille väärtus on miljoneid eurosid (7)

Hollandi meedia andmetel vahistas Saksamaa politsei kergejõustiklase Madiea Ghafoori, kelle autost leiti üle 50 kg narkootikume. 

26aastae Ghafoor võeti rajalt maha Emmerichi kiirteel rutiinse kontrolli ajal. Sportlane üritas riiki smugeldada metamfetamiini ja ecstasy't.

"Vastab tõele, et oleme kinni võtnud Hollandi sportlase. Enda sõnutsi oli ta Saksamaal võistlemas," sõnas kohaliku politsei pressiesindaja. 

Ghafoor ei tunnistanud süüd kohe üles. Esiti väitis ta, et kottides on treeningriided ning tossud. Politsei aga seda uskuma ei jäänud ning pagasist vaatas vastu 25 kotti narkootikume, väärtuses vähemalt kaks miljonit eurot. 

Viimastel nädalatel kahtlaselt käitunud Ghafoor tekitas Hollandi spordis paraja segaduse. Nimelt kvalifitseerus nende 4x400 m jooksu teatenaiskond Doha MMile. Nüüd pole aga teada, kas nad võistlema lubatakse. 

Ghafoor on pikalt kuulunud A-kategooria sportlaste sekka. Ta on koondist esindanud nii olümpial kui ka teistel tiitlivõistlustel. Kusjuures oma seos on tal ka Eestiga, 2011. aasta juunioride EMil võitis ta Tallinnas 400 m jooksu pronksi.