Flora - Eintracht.Foto: Erki Pärnaku
Jalgpall
25. juuli 2019, 21:59

FOTOD | Saksamaa tippklubiga võrdselt mänginud Flora tunnistas vastaste ülinappi paremust (3)

Saksamaa suurklubile Frankfurdi Eintrachtile tõelise lahingu pakkunud Flora lahkus väljakult sirge seljaga, kaotades vaid 1:2.

Kuigi Bundesliga ja Premium liiga on taseme poolest teineteisest kaugemal kui siga ja kägu, ei olnud sellest platsil kuidagi aru saada. Flora mängis julgelt, aukartuseta, ning kuigi palli hoidis pisut enam Eintracht, ei istunud rohevalged terve meeskonnaga kaitses ja üritasid ka ise rünnata. Mitmel korral näitas oma kiirust Erik Sorga.

Esimest korda oli väravalõhna tunda 14. minutil, mil sakslaste vasakäär Filip Kostic karistusalas Flora väravavahiga silmitsi pääses. Matvei Igonen näitas, miks just tema esiväravavaht on, tõrjudes palli posti. Järelolukorras virutas korraliku kuuli ristnurga suunas Danny da Costa, kuid taas sai Igonen näpud vahele, teenides auga välja marulise aplausi.

Kümme minutit hiljem said rõkata külalismeeskonna toetajad. Lucas Torro sai paremalt äärelt söödu ning kuna läheduses polnud ühtegi florakat, pööras hispaanlane end näoga värava suunas, tegi puute ette ning virutas 25 meetri pealt palli väravasse. Igonenil ei jäänud muud üle, kui lööki imetleda ning pead vangutada. Flora kaitse- ja poolkaitseliin jäi väga passiivseks ning karistus oli kärme tulema.

Kodumeeskond ei lasknud päid norgu ning mängis sama isukalt ja julgelt edasi. 34. minutil võitis Konstantin Vassiljev ründekolmandikul palli, viis nurgalipu juures Mijat Gacinovici kohvile ja andis suurepärase tsenderduse karistusalasse. Mihkel Ainsalu ei jätnud elu võimalust kasutamata ning lükkas palli väravasse. Seis 1:1! Euroopa liiga poolfinalisti, Saksamaa tippklubi vastu!

Suurepärase esimese poolaja teinud Flora läks pausile viigiseisul ning publiku toetava aplausi saatel.

Lihtne värav otsustas võrdsete lahingu

Ka teisel poolajal mängisid Lilleküla staadionil kaks võrdset võistkonda. Flora võitles iga palli pärast ning Premium liiga suurim väravakütt Sorga näitas, miks just tema nimi Frankfurdi fännidele tuttav on. Edurivimees pakkus Saksamaa meeskonna kaitsjatele korralikult tegevust ja ka teised mängijad andsid endast kõik. Sageli survesati tugevat vastast kõrgelt.

Muinasjutt ei saanud siiski unelmate lõppu. Vahetusest sekkunud Dejan Joveljic sai paremalt äärelt tsenderduse ja suunas palli peaga ka teisel poolajal mitu imelist tõrjet teinud Igoneni selja taha.

Pärast juhtväravat läks mäng kontroll pigem Eintrachti kätte, kuid ka Flora jätkas üritamist ning korraks oli ka viigivärav lähedal. Sorga sai karistusala joonelt löögile, kuid pall raksatas latti.

Vahetust sekkunud Rauno Alliku sai 90. minutil samuti heast positsioonist üritada, kuid keerutas mööda. Lisaminutitel oli pall veel mõnel puhul Frankfurdi karistusalas ohtlikult lahti, kuid teist korda sakslasi šokeerida ei suudetud.

Kordusmatš peetakse nädala pärast Frankfurdis.