Keskväljamaestrod võistlustules. Konstantin Vassiljev ja Lucas Torro.Foto: Imago/Scanpix
Jalgpall
26. juuli 2019, 09:23

Konstantin Vassiljev: garanteerisime selle tulemusega keerulise korduskohtumise (2)

Eile õhtul Lilleküla staadionil skoori avanud Eintrachti keskpoolkaitsja Lucas Torro sõnul oli mäng väga keeruline, kuid on võiduga rahul ning loodab sama tulemust ka koduväljakul.

"Olen õnnelik, et me võitsime," sõnas Madridi Reali kooliga mängumees Õhtulehele. "Kohtumine oli keeruline, sest vastased olid platsil väga võitluslikud ning läksid duellidesse sajaprotsendiliselt. Pidime keskenduma oma mängule, proovima mitte kontrolli kaotada. Lõpuks võitsime."

Skoor oleks 25aastase hispaanlase sõnul ka suurem olla, aga šansid olid mõlemal meeskonnal. "Arvan, et meeskond tegi hea mängu, oleksime võinud ka rohkem lüüa, aga nad olid samuti väga ohtlikud. Võit oli väga oluline ja mul on hea meel, et seda suutsime."

Ka Hispaania noortekoondistes mänginud keskväljamees loodab, et ka koduväljakul suudetakse oma paremus maksma panna. "Peame kõigepealt taastumisele mõtlema, sõidame homme Austriasse, jätkame treenimist ja muutume paremaks. Tahame ka korduskohtumise võita, see on alati meie eesmärk."

Konstantin Vassiljev: peame poololukorrast kaks väravat lööma

Keskväljamaestro meenutas ka 2006. aasta mängu, mil Levadia särgis Newcastle'i vastu samal staadionil võitles. "Loodetavasti tuleb järgmine ikka varem kui 13 aasta pärast, aga tunded on kõige paremad Klubitasandil meil selliseid mänge ju palju pole ja nii palju rahvast samuti. Selles mõttes võime natuke rõõmu tunda, et selline vastane meil täna väljakul oli, aga nagu alati, tahaks natuke rohkem kui 1:2 kaotus. Andsime endast kõik ja kui oleks olnud rohkem õnne või klassi, oleks võinud ju ka teise värava lüüa," sõnas Vassiljev, kelle sõnul võib nüüd kindel olla, et võõrsil tuleb keeruline matš.

"See tulemus garanteerib meile, et vastane tuleb kodupubliku ees väga motiveerituna väljakule ja vahet võib olla rohkem tunda kui täna. Oli näha, et neil ettevalmistusperiood alles käib ja nad ehitavad natuke uut meeskonda. Põhitegijad läksid ära, aga see ei tähenda, et meie halvasti mängisime," lausus 34aastane koondislane.

Noorte florakate jaoks võib karjäär kiire liftiga üles minna

"Suutsime luua piisavalt olukordi väravateks, aga kahjuks läks ainult üks sisse. Kui tahame mingit lootust hoida ja unistada, siis on sellistes mängudes poololukorrast kaks väravat lüüa. Täna oli kolm olukorda, mis oleks võinud väravaga lõppeda. Lõime ainult ühe, vastane kaks ja lisaks tegi ka Matvei (Igonen – toim) paar suurepärast tõrjet. Keskkaitsjad blokeerisid kaks-kolm ohtlikku lööki. Selles mõttes oli vahe ikka näha, aga proovisime seda võimalikult palju vähendada. Nii palju kui suutsime, õnnestus," ütles Vassiljev.

Kordusmängus rongi alla jäämist polegi kogenud mängumehe sõnul võib-olla võimalik vältida. "Peame võimalikult hästi ette valmistuma. See rong võib olla nii kiire, et me ei saagi midagi teha. Peame valmis olema ja kõik väljakule panema, siis vaatame, mis saab. Väike lootus ikka on, et võime veel nädal aega edasipääsust unistada."

Mõned head mängu näidanud Flora noored võivad Kostja arvates karjääriredelil tõusta. "Ütlesin neile, et just nendel hetkedel võib karjäär kiire liftiga üles minna. On vaja endast maksimum anda ja parimast küljest näidata, ükskõik mis võib juhtuda. On veel teine mäng selleks. Kes teab, äkki keegi sõidab enne suve lõppu ära. Kui teeb hea mängu, siis miks mitte. Arvan, et sellistes mängudes on ennast lihtsam näidata kui Eesti liigas."