Sead Kolasinac kaitses oma meeskonnakaaslast Mesut Özili autovaraste eest.Foto: Metropolitan Police
Jalgpall
9. november 2019, 08:15

VIDEO | Meeskonnakaaslane kaitses külmavereliselt jalgpallistaari röövlite eest, kallaletungija mõisteti pikaks ajaks vangi (28)

Londoni Arsenali poolkaitsjat Mesut Özili ja kaitsjat Sead Kolašinaci ründasid juuli lõpus nugadega relvastatud autovargad. Inglismaa pealinna politsei avaldas eile juhtunust uue video, mis on Bosnia ja Hertsegoviina jõujuurika kangelaslikkuse ja külma närvi veelgi kuulsamaks teinud. Nüüd selgus, et üks röövel mõisteti pikaks ajaks vangi, teine peab oma karistust veel ootama.

Veidi pärast juhtunut avaldatud klippides oli näha, kuidas motorolleril Arsenali staare jälitanud mehed üritasid röövida Özili hinnalist autot, kuid Kolašinac ei lasknud sel juhtuda. Vasakkaitsja hüppas masinast välja ning astus nugadega meestele julgelt vastu.

Pisut kaklusoskusi tõestanud bosnialane kiirustas autosse tagasi ning Özil – lisaks vutimeestele oli autos ka üks seni anonüümne naine – kihutas lähedalasuvasse Türgi restorani varjule. Kuigi auto jäi tänavale lahtiste ustega seisma, ei julgenud pätid jalgpallureid enam kimbutada. Ka kelnerid ja kokad ruttasid oma sõbrale appi.

Pealtnägija sõnul oli Arsenali staar mõistagi šokis. "Nägin, kuidas nugadega mehed High Streetil Özili jälitasid. Ta oli väga hirmul, nagu oleks ükskõik kes, keda nugadega mehed taga ajavad. Ta nägi välja, nagu oleks oma elu eest jooksnud ja nii ilmselt oligi. Nägin, kuidas ta restorani kadus, kui kurjategijad tema kannul olid."

"Nad ei võtnud oma kiivreid ära, olid üleni mustas. Paistsid silma. Jumal teab, mis temaga juhtunud oleks, kui ta kinni oleks püütud. Mulle tundus, et nad oleks ta ribadeks teinud ja Özil arvas ilmselgelt sama. Kohe, kui restorani töötajad akende ja ukse juurde tulid, pöörasid nad ümber ja tormasid minema," lisas olukorda pealt näinud mees.

Paar päeva tagasi avaldatud video näitab hetke, kus Kolašinac puhub autos istuva Öziliga pealtnäha muretult juttu. Kurjategijad jõuavad jalgpalluriteni ning üks pahalastest üritab kaitsjat hirmutada. Ta ei heitu hetkekski, isegi kui kiivrikandja tema suunas noaga vibutab. Kui Kolašinac otsustas vastaseid heidutada, liikusid nad hirmunult eemale.

Politsei sõnul tunnistasid kurjategijad üles nii relvastatud röövi katse kui ka kanepi omamise. Eile selgus, et noaga vehkinud kallaletungija, 30aastane Ashley Smith, mõisteti kümneks aastaks trellide taha. Teise röövli, Jordan Northoveri, saatuse otsustab kohus hiljem. 

Muide, ametivõimud tänasid avalikkust, kuna uurimisse tõi läbimurde ühe mureliku kodaniku telefonikõne, kes nägi ühes tupiktänavas seismas kahtlasevõitu motorollerit.

Politsei sai kätte lähedal olnud pubi turvakaamera lindistuse, kus oli näha jalgpallureid kimbutanud Ashley Smithi ja Jordan Northoverit pärast Özili ja Kolašinaci ja ühe naise tagaajamist. Kurjategijad vahetasid seal riideid ning kuritöö ajal seljas olnud ürbid visati pubi taha rohumaale. Politsei leidis riided ja kiivrid sealt üles ning suutis need siduda Smithi ja Northoveriga.