Viimati esindas Paasoja Eesti klubidest Raplat ning mängis mõistagi ka Cramo vastu.Foto: Mihkel Maripuu
Korvpall
26. juuli 2019, 10:36

EESTIS TAGASI! Kalev/Cramoga liitub kaks aastat võõrsil mänginud korvikütt

Kalev Cramo jätkab meeskonna komplekteerimist ning on sõlminud 2+1 aastase lepingu kodumaale naasva tagamängija Martin Paasojaga.

26-aastane ja 191 cm pikkune Hiiumaalt pärit mängumees alustas kõrgliigakarjääri Pärnu meeskonnas ning Eesti meistriliigast on tal seni kogemust kaheksa hooaja jagu – kolm esimest Pärnust ja seejärel viis hooaega Raplast.

 
 
 
View this post on Instagram

Üle kahe aasta tagasi kodumaal 👊 BC Kalev/Cramoga liitub Martin Paasoja #MP40 #KalevCramo

A post shared by Bc Kalev/Cramo (@kalevcramo) on

Hooajal 2017/18 astus Paasoja karjääris järgmise sammu, kui sai Rumeenia klubis Craiova esimese välismaakogemuse. Rumeenia kõrgliigas olid tema numbrid 30 mänguga keskmiselt 23,6 minutit, 11 punkti, 2,4 resultatiivset söötu, 2,1 lauapalli ja 1,2 vaheltlõiget.

Seejärel ootas Paasojat Kreeka esiliiga, kus ta siirdus Ateena Psychiko meeskonda. Põhiturniiril võiduprotsendiga 50% (15-15) 10. koha saanud tiimis kerkis eestlane peamiseks liidriks, kui 29 kohtumisega sai kirja keskmiselt 15,6 punkti, 4,9 lauapalli, 2,1 söötu ja 1,6 vaheltlõiget.

Füüsiliselt väga võimekas tagamees on mitmeid aastaid kuulunud ka Eesti korvpallikoondise kandidaatide hulka ning 2019. aasta MM-kvalifikatsiooniturniiril tegi ta kaasa neljas mängus ning kogus keskmiselt 19,3 minutit, 9,8 punkti, 2,2 lauapalli, 1,5 korvisöötu ja 1 vaheltlõike.

Paasoja kinnitas, et pärast korralikku hooaega oli tal mitmeid pakkumisi Kreeka esiliigast ning huvi tunti ka mujalt. Ühtegi väga head tehingut välismaalt aga lauale ei pandud. “Cramo on minu jaoks väga ideaalne variant ja pikk leping annab kindlustunnet, et minu jaoks pole see kõigest üheaastane projekt,” sõnas Eesti esindusklubi värskeim täiendus.

Paasoja jaoks on Kalev/Cramosse siirdumine samm mängutasemes kõrgemale, sest VTB Ühisliigas peab hooaja jooksul pallima järjest tugevamate Venemaa tippklubidega. “Ma olen väga põnevil. Koondises olen enam-vähem sellel tasemel mänginud, kuid kogu hooaja jooksul seda taset hoida, saab olema suur väljakutse. Kalev/Cramo poole mind tõmbaski võimalus ennast VTB tasemel proovile panna. Ma ise tean, et olen selleks võimeline, aga nüüd tuleb ka teistele näidata, et saan hakkama.”

Enda võimaliku rolli kohta ei oska mängumees veel midagi öelda, kuna peatreener Roberts Štelmahersiga veel suheldud pole. “Liidrirolli loota on ehk keeruline, eriti kohe esimesel aastal, kuna komplekteeritus saab olema lõpuks väga tugev,” analüüsis Paasoja ning lubas, et mänguminutite eest hakkab ta isukalt võitlema. “Sellisel juhul poleks mõtet üldse Kalevisse minna, kui tahaks niisama tiksuda. Soovin palju mängida, kuid kuna konkurents on tugev, siis tuleb selleks ka palju vaeva näha.”