Lumi nelja aasta tagusel Tirreno – Adriatico velotuuril. Foto: Claudio Peri
Jalgrattasport
26. juuli 2019, 18:19

VIDEO | JUULIKUUS LUMI ON MAAS! Tour de France'i väisasid äärmuslikud ilmaolud

Jalgrattamaailma kuulsaima velotuuri Tour de France'i 19. etapp tühistati äärmuslike ilmaolude tõttu, mis polnud nii mõnelegi tipule kuidagi meeltmööda.

Tour'i tänane etapp tõotas ennast väga keerulist katsumust, kuna ratturid pidid ületama mitmeid tõuse. Jooksikute sekka üritasid pedaalida ka eestlased Rein Taaramäe ja Tanel Kangert, kuid neid ei saatnud edu.

Etappi alustas Tour'i üldliidrina prantslane Julian Alaphilippe, kelle edu lähima jälitaja Egan Bernali ees oli 1.30. Kokkuvõttes poodiumi kõrgeimale astmele tõusmisele võis veel mõelda ka teine prantslane Thibaut Pinot (kaotust 1.50), ent põlvevigastuse tõttu jättis ta etapi pooleli.

Päeva raskeimal tõusul alustasid konkurendid rünnakuid Alaphilippe'i vastu. Gallia kukk hakkas parematest ronijatest maha jääma ning Col de L'isern'i mäefinišis oli Bernal tõusnud Tour'i virtuaalseks liidriks.

Mõned minutid pärast mäe tippu jõudmist tuli korraldajatelt teade, et etapp on katkestatud, kuna lõpulaskumine oli lumine ja kujutas endast sportlastele ohtu. Nagu allpool olevast videost näha, tegid korraldajad ainuõige otsuse.

Siinkohal tuleb rõhutada, et etapp katkestati, mitte ei tühistatud. Aeg pandi kinni just Col de L'isern'i mäefinišiga, tänu millele tõusiski Bernal Alaphilippe'ist mööda. Viimane polnud korraldajate otsusega põrmugi rahul, kuna suurepärasena laskujana oleks ta ilmselt kaotusaega Bernalile ohtralt maha lihvinud.

Kolumblane juhib üldarvestuses Alaphilippe'i ees 48 sekundiga. Geraint Thomas jääb liidrist maha 1.16.

#TDF2019 #TDF #veloRTBF pic.twitter.com/l4F5SkJ1F2