Karl Martin Volver Rally Estonial.Foto: Instagram @ karlmartinvolverrally
Auto-Moto uudised
26. juuli 2019, 21:33

TUULT TIIBADESSE! Eesti rallitalent tahab uuel hooajal sõita WRC2-klassis

20aastane Karl Martin Volver ütles portaalile Go4speed.lv, et sooviks järgmisel aastal debüteerida MM-sarjas. Ta tahaks osaleda WRC2-klassis.

Viimastel aastatel on noored eestlased eelistanud MM-sarja sisenemiseks kasutada klassi võrra nõrgemaid R2-autosid. Nendega sõidetakse juunior WRC-arvestuses, kus on tänavu osalenud nii Roland Poom kui ka Ken Torn.

Volver sõitis mullu muuhulgas kaheksa etappi Saksamaa meistrivõistlustel, kuid tänavu on tal kirjas vaid Rally Estonial osalemine. Lõuna-Eesti teedel kihutas ta Škoda Fabia R5ga ja näitas head kiirust, kuid tegi kahjuks avarii.

"Kahjuks üsna ralli lõpusirgel, eelviimasel katsel, lõppes meie jaoks kõik üsna ootamatult. Hetk pärast meie startimist viimasele kruusakatsele, saime peale paduvihma. Nähtavus oli väga kehv ning uued saviteed muutusid etteaimamatult libedaks.

Ühes lauges paremkurvis kadus autol pidamine ning kaldusime pehmelt vasakule kraavi. Auto oli juba peaaegu kraavist välja tulemas, kuid läbi kõrge heina ei näinud eesolevat truupi, mida tabasime suurel kiirusel. Kokkupõrke tagajärjel lõpetasime põllul vasakud rattad alt. Tekkinud kahjustuste tõttu olime sunnitud ralli katkestama.

Kahjuks pean nüüd mõni kuu rallist eemal olema, kuna avariiga vigastasin alaselga ning aktiivset liikumist teha ei saa. Juhtunu mind rivist välja ei löö. Sain tulevikuks hulgaliselt uusi kogemusi ning liigun siit edasi ainult suurema hoo ja tahtega," kirjutas ta oma Facebooki fännilehel.

Go4speed.lv-s ilmunud uudisnupus ütles Volver, et vigastuspaus võtab aega kaks kuud. Tulevikuplaanidest rääkides sõnas ta, et R5-autoga jätkamine sõltub toetajatest.

"Katkestamisest hoolimata olid mõned sponsorid minu sooritusega rahul. Järgmisel aastal tahaksin sõita viis rallit WRC2-klassis. Eks ole näha, mida toetajad ütlevad, kuid nad soovivad mind aidata," lisas Volver.