Nõmme Kalju fännid.Foto: ARNO SAAR
Jalgpall
27. juuli 2019, 11:28

Nõmme Kalju on Glasgow Celticu mänguks müünud ohtralt pileteid (1)

Nõmme Kalju jalgpallimeeskond kohtub Meistrite liiga teises eelringis Šotimaa hiiu Glasgow Celticuga. Eesti tšempion andis Facebookis teada, et korduskohtumisest teleülekannet ei tule. Ühtlasi teatati Soccernet.ee andmeil, et matšile on müüdud peaaegu 4000 piletit.

See käik pole üllatav, kuna ka esimese eelringi kodumängu Põhja-Makedoonia meistri Škendija vastu ei kantud televisioonis üle. Tõsi, Škendija YouTube'i kanali kaudu oli võimalik matši otsepildis jälgida.

Otsuse loogika on lihtne – klubi loodab, et ülekande puudumisel tuleb staadionile rohkem rahvast. Praegu saab eelmüügist täispileti soetada 20 euroga, staadionilt ostes tuleb välja käia 35 eurot. Sooduspääsmed (pensionäridele ja kuni 14aastastele lastele) maksavad olenemata ostuajast 15 eurot.

Tallinna Flora Euroopa liiga teise eelringi kodumängule Frankfurti Eintrachti vastu pääses matšipäeval viie euroga. Kohtumisel käis üle 8000 pealtvaataja, mis on Eesti mõistes haruldane arv.

Kalju ja Celtic kohtuvad uuesti tuleval teisipäeval Tallinnas Lilleküla staadionil, matš algab kell 20. Paari avalahingu võitis Glasgow sats 5:0.

***

Eile teatas Kalju, et sõlmis lepingu ukrainlasest ründava poolkaitsja Vladislav Khomutoviga, kes on sealse suurklubi Donetski Šahtari kasvandik. „Emotsioonid on läbinisti positiivsed, olen põnevil et saan meeskonnaga liituda ja tahan aidata klubil saavutada häid tulemusi," ütles meistrite uus täiendus klubi kodulehele.

„Isiklikus plaanis tahan teha tugeva hooaja ja näidata, milleks võimeline olen. Eesmärk on saavutada meeskonnaga maksimaalne tulemus kõigis võistlustes – võimalikult kõrge positsioon liigatabelis ning seeläbi kindlustada euromängud järgmiseks hooajaks,“ lisas Khomutov.

Eesti jalgpalli kohta oli Khomutov teinud ka uurimistööd: „Kui tuli võimalus Kaljuga liituda, hakkasin Eesti jalgpalli jälgima. Tean et siin on mitu ukrainlast, minu rahvuskaaslast. Kalju peatreener on Roman Kožuhhovski,  mängijatest Andri Markovitš. Levadias mängib Ihor Žurahhovski, kellega mängisin koos Donetski Olimpikus. Ootan väga, et teada saada, millist jalgpalli siin mängitakse.“

Kožuhhovski arvab, et Khomutovi näol on tegemist väga hea täiendusega. „Vladislav on noor ja perspektiivikas mängija. Pean väga oluliseks seda, et tal on Ukraina kõrgliigas mängimise kogemus, sest tegemist on väga tugeva liigaga. Näen temas palju kvaliteeti.”