Filipiinide põhjaosa tabasid mitu tugevat maavärinat.Foto: EPA/Scanpix
Maailm
27. juuli 2019, 12:09

FOTOD | Filipiinidel värises maa, hukkus vähemalt kaheksa inimest

Laupäeva hommikul tabasid Filipiinide põhjaosa kolm järjestikkust tugevat maavärinat, mille mangituudideks mõõdeti vastavalt 5,4, 5,9 ja 5,7. Esialgu on teateid kaheksast surnust ja vähemalt 60 vigastatust.

Maavärina põhjustaud inimkaotused pole kõige suuremad, sest need tabasid hõredaltasustatud Batanesi provintsi, mis asub riigi suurimast saarest Luzonist põhjas, vahendab AFP. Enamik ohvreid oli loodusõnnetuse ajal oma voodeis, sest esimene tugevam maavärin tabas neid kohaliku aja järgi veerand viis hommikul. 5,9magnituudiline tugevaim tõuge toimus kolm tundi hiljem. Esialgu on teateid veel kolmest järeltõukest, kuid nende suurim oht hinnatakse möödunuks ja päästjad on asunud rusude alt inimesi otsima.

„Pidime kinni hoidma, sest seista või kõndida polnud võimalik – see oli nii tugev,“ kirjeldas värinaid kohaliku päästeteenistuse juht Roldan Esdicul.

Esdiculi sõnul hävis õnnetuses piirkonna üks populaarseimaid vaatamisväärsusi, 19. sajandist pärit Santa Maria de Mayan kirik, mille kellatorn sai esimeses värinas kannatada ja kukkus siis teise tõttu täiesti kokku.