Kris Meeke (vasakul) Esapekka Lappiga asju arutamas. Foto: Karli Saul/Scanpix
WRC
27. juuli 2019, 20:59

TULNUKAD? Kris Meeke'i sõnul saab Soome rallil määravaks salapärane kuues meel (1)

Praegustest autoralli MM-sarja pilootidest on Soome rallil triumfeerinud kuus meest. Tänavu tuleb neist starti viis, kellest kolm istuvad aga Toyota roolis. 

Just nii. Nii Ott Tänak, Jari-Matti Latvala kui ka Kris Meeke on Soome kruusa-GP-l, nagu MM-rallit seal hellitavalt kutsutakse, võidušampust pritsinud. Meie mees tegi seda mullu, Meeke 2016. aastal. Latvala triumfid pärinevad 2010. 2014. ja 2015. aastast. 

Meeke: "Kui saad Soomes õige rütmi, siis kõik lihtsalt sujub. Kiirused on ülisuured. See tekitab sinus erilise tunde, kui kihutab 180-190 km/h ühest nõelasilmakurvist teise ja siis otse üle hüpete. Seal tuleb esile mingi kuues meel. Kui kõik asjad töötavad, on see väga eriline koht, kus sõita."

Latvala: "See on ralli, kus aerodünaamilised efektid tulevad väga hästi esile. Eriti aga Yarise puhul, ühegi teise autoga pole ma neid niimoodi kogenud. Yaris on tõesti justkui Soome jaoks tehtud. Siin rallil võitled teistega kümnendike nimel."

Tänak: "Soome on ralli, kus ei tule muretseda teeolude ega rehvide pärast, loeb vaid sõit. Samal ajal on see oma hüpetega, mis on üllatavalt varieeruvad, vägagi väljakutsuv. See on ralli, kus on tähtis autot ülitäpselt rajal hoida. Kui see õnnestub, on see suurepärane tunne."