Craig Breen Rally Estonial. Foto: Reigo Teervalt
WRC
28. juuli 2019, 08:57

Üle poole aasta WRC-karussellist eemal olnud Breen: süütasin endas kustunud leegi

Praktiliselt iga ralli oma sõitjaid roteeriv Hyundai meeskond tuli Soome ralli eel välja sootuks omapärase lahendusega kui Thierry Neuville'i ja Andreas Mikkelseni kõrval istub Lõuna-Korea autotootja kolmandasse masinasse Craig Breen. 

Mullu Citroenis kihutanud, ent kahe hooaja vahel töötuks jäänud iirlasele potsatas kuldne võimalus sülle pärast Sebastien Loebi ja Dani Sordo loobumisi. Esimene neist pole lihtsalt huvitatud täishooaeg kaasa tegema, Sardiinias võidutsenud Sordo ei tunne ennast Soomes teedel aga piisavalt kindlalt. 

"Asjad hakkasid arenema Sardiinia ralli ajal," meenutab iirlane WRC ametlikule kanalile. "Minuga võeti ühendust ning kui võimalus juba tekkis, siis haarasin sellest kahe käega kinni. Võib-olla mõned inimesed mõtlevad, et kuidas siis niimoodi üheks ralliks rooli hüpata, aga kui selline võimalus tekkib, siis sa lihtsalt pead selle ära kasutama."

Vahepeal pole Breen aga niisama käed rüpes istunud, vaid on kasutanud harukordselt võimalust ning kihutanud kohtades, kuhu muidu ei jõuaks. 

"See on olnud väga eriline aasta, sest olen saanud väga palju asju oma soovinimekirjast maha kriipsutada," sõnab ta. "Näiteks õnnestus mul minna tagasi Iirimaale, kus on minu arvates maailma parimad teed, ning lüüa kaasa sealsetel meistrivõistlustel. Lisaks võitsin Itaalia meistrivõistluste programmi kuuluv San Remo ralli. Tagasivaadates on olnud väga äge aasta, aga mõistagi soovin naasta MM-karusselli."

Lisaks mõistis ta pausi tõttu täpselt, miks ta kunagi rooli taha istus: "Mõistan taas, miks ma kihutama hakkasin – ma lihtsalt naudin seda. Süütasin endas kustunud leegi. Tundsin sellest kõigest puudust, kuna Austraaliast (Breen kihutas viimati mullu Austraalias - K.J) on möödas väga palju aega."

Varasemalt Fordi, Peugeot' ja Citroeniga kihutanud Breen sai Hyundaid testida muuhulgas ka Rally Estonial. "Testid läksid väga hästi ning sain auto enda järgi sätitud. Eestis oli meie kiirus isegi parem, kui eeldasin," leiab just Soomes kolm aastat tagasi esimest korda poodiumile jõudnud Breen.