Hayden PaddonFoto: EPA/Scanpix
WRC
28. juuli 2019, 10:25

Paddon kavatseb Soomes pedaali põhja vajutada: see on hea, et tiimi poolt käsud puuduvad (3)

M-Spordi meeskond on autoralli MM-sarjas tänavu poodiumil lõpetanud kolmel korral. Teemu Suninen oli Sardiinias teine ning Elfyn Evans on kahel korral olnud kolmas. Soomes waleslast seljavigastuse tõttu paraku stardis pole, mistõttu tuleb eratiimil vaadata Sunineni ja co. otsa. 

Suninen: "Soomes on alati päris head võimalused rallivõiduks, aga praegu võtan sihiks lihtsalt poodiumikoha. Üritan tiimikaaslastest kiirem olla ning samm-sammult pjedestaali kõrgeimale astmele lähemale minna."

Soomes on soomlase tiimikonkurentideks alles teist korda WRC-masinasse istuv britt Gus Greensmith ning hooaja eel Hyundai poolt üle parda visatud uusmeremaalane Hayden Paddon. 

"Kui Hyundai hõikas välja, et Breen on see, kes Soomes stardib, sain aru, et pean ise samuti surkima hakkama. Õnneks oli Malcolm Wilson nõus meile võimaluse andma," sõnas Paddon, kes istus esimest korda WRC-auto rooli 2013. aastal, mil selleks oli Ford Fiesta. 

"Hea on see, et kuna tiimipoolsed käsud puuduvad, siis saan enda eest väljas olla. Olen tagasi autos, kuhu kuulun. Tahan WRC-sarjas kihutada tihedamini," sõnas ta.

Ootustest rääkides oli mees kahe jalaga maa peal: "Olen realist. Võin olla küll mujal sõitnud, kuid MM-karussellis on paus juba kaheksa kuu peale veninud. Seega koht esiviisikus oleks väga hea."