Oliver Venno ründamas. EMiks valmistuva koondise nimekirjast teda aga ei leia.Foto: Stanislav Moshkov
Võrkpall
29. juuli 2019, 13:01

EMiks valmistuva võrkpallikoondise koosseisus on kaks üllatust (2)

Eesti võrkpalli rahvusmeeskond kogunes täna Tartus, et alustada viimast ettevalmistust Euroopa meistrivõistluste finaalturniiriks.

Treeninglaagrisse kutsuti 16 meest, ent Oliver Venno ja Henri Treial nende hulka ei kuulunud. “Mul on kahju, et koondisega ei alustanud ettevalmistust Oliver Venno ja Henri Treial, kuna nende hetke konditsioon pole piisav koondiselaagriga liitumiseks. Olen kindel, et kõik ettevalmistust alustanud mehed annavad endast maksimumi, et EMil hea tulemus teha,” kommenteeris peatreener viimasel hetkel koosseisus tehtud muudatusi.

Rahvusmeeskonna kapten Kert Toobal avaldas aga nördimust, et Oliver Venno ja Henri Treial koondisest välja jäid, sest põhjuseks olevat ülekilod.

“Oliveri puhul polnud küsimus ühes või kahes lisakilos. Seal oli neid ülekilosid selgelt rohkem. Oliver on koondises olnud järjest kümmekond aastat. Ilma temata me polegi sisuliselt mänginud. Aga midagi pole teha. See on iga mehe enda otsustada, mida ta sööb ja kui palju trenni teeb,” kommenteeris Toobal Võrkpall24-le.

Meeste koondis oli koos viimati 21.-22. juunil Tallinnas Euroopa Kuldliiga finaalturniiril, sellele järgnes 4-nädalane puhkus, mille ajal mängijad treenisid personaalsete kavade järgi. Koondise peatreeneri Gheorghe Cretu sõnul alustasid täna Tartus ettevalmistust kõik, kelle hetkevorm lubab eeldada parimat valmisolekut 12. septembril algaval EM-finaalturniiril.

Eesti rahvusmeeskonna koosseis EM-finaalturniiriks ettevalmistumisel: Sidemängijad Kert Toobal, Markkus Keel, Robert Viiber. Diagonaalründajad Renee Teppan ja Hindrek Pulk, temporündajad Ardo Kreek, Andri Aganits, Timo Tammemaa ja Mart Naaber ning nurgaründajad Andrus Raadik, Rauno Tamme, Kristo Kollo, Martti Juhkami ja Robert Täht. Liberod Rait Rikberg ja Silver Maar.

Enne EM-i treenib meeskond Tartus, augusti keskel peetakse kolm kontrollmängu Türgis. Veel testitakse augustis võõrsil vormi Soome koondise vastu. Septembri alguses kolitakse Tallinnasse Saku Suurhalli, kus peetakse kaks kontrollmängu Valgevenega.