Haydon Paddoni juhitud M-Spordi Ford pärast avariid.Foto: Twitter @Espanaesrally
WRC
29. juuli 2019, 16:07

FOTOD | KARM AVARII! Hayden Paddon jääb Soome MM-rallist kõrvale, selgus väljasõidu põhjus (6)

Autoralli Soome MM-etapiks valmistunud Hayden Paddon tegi testipäeval avarii, mistõttu jääb ta võistluselt eemale.

Uusmeremaalane sõitis viimati MM-sarjas mullu Austraalias, kui lõpetas Jari-Matti Latvala järel teisena. Tänavuseks hooajaks ta aga lepingut ei teeninud ning kuna ka mehe toetaja Hyundai eelistas Craig Breeni, otsis Paddon võimaluse Soomes startida M-Spordi Fordiga.

Kuigi palju kohanemisaega maakera kuklapoolelt pärit sõitjal polnud. Pärast M-Spordi tehase külastamist alustas ta täna testiga, kuid sõitis suurel kiirusel vastu kivi ja tegi avarii.

Autospordi teatel helistas Paddon pärast väljasõitu kohe M-Spordi omanikule Malcolm Wilsonile, et leida võimalus Soomes ikkagi võistelda. "Malcolm tahtis, et leiaksime viisi, kuidas Hayden saaks rajale minna, kuid see osutus võimatuks," sõnas M-Spordi rallitiimi pealik Richard Millener.

Bossi sõnul sai auto avariis väga tõsiselt kahjustada. "Masina korda tegemiseks vajaksime alust, mille peal autot hoida, kuid meil pole seda kaasas. Ja kui meil ka oleks tehases (see asub Suurbritannias - toim.) olemas valmis auto, jõuaks see Soome kolme ja poole päevaga," selgitas inglane. MM-hooaja üheksanda etapi esimene katse sõidetakse sel neljapäeval.

Millener ei soovinud Paddonit avariis süüdistada. Mullu tegi ka toona M-Sporti kuulunud Sebastien Ogier Soome ralliks testides suuremat sorti väljasõidu, kuid prantslane kasutas testimiseks, mitte võistlemiseks, mõeldud autot.

"Haydenile pole võimalik mitte kaasa tunda. Ta sõitis otsa keset teed olnud kivile, mis oli pimedas paremkurvis. Tal polnud võimalik kivist mööda sõita. Kivi põrkas auto alumise osaga kokku ja viskas masina õhku. John (kaardilugeja Kennard - toim.) ja Hayden olid seejärel reisijad," rääkis Millener avariist. Uus-Meremaa ekipaaž õnneks vigastada ei saanud.

Soome rallilt eemalejäämine on seda valusam, et mõned tunnid enne väljasõitu rõõmustas Paddon sotsiaalmeedia vahendusel: "Tunnen suurt rõõmu, et olen autoga kiiresti kohanenud, me nagu polekski eemal olnud. Ülejäänud päeva jooksul tegelen peenhäälestamise ja kilomeetrite kogumisega."