Nõmme Kalju peatreener Roman Kožuhhovski.Foto: Stanislav Moshkov
Jalgpall
29. juuli 2019, 18:41

Nõmme Kalju peatreener: homme on suur jalgpallipidu (1)

Nõmme Kalju jalgpalliklubi võõrustab homme õhtul Lilleküla staadionil Meistrite liiga 2. eelringi raames Glasgow Celticut, kellele jäädi avamatšis alla tulemusega 0:5.

"Homme on suur jalgpallipidu," lausus Kalju peatreener Roman Kožuhhovski mängueelsel pressikonverentsil. "Ootame väga-väga head lahingut ja tugevat mängu. Kindlasti lähme mängule vastu maksimaalsete ootustega ja tegema maksimaalset pingutust. Ootame tribüünidele väga palju rahvast."

Häälestamisest ja eesmärkidest 0:5 kaotusseisus: "Oli töökas nädal, mis sisaldas palju videoanalüüsi. Kõik mängul tehtud vead on läbi analüüsitud, käib töö, et neid selles mängus vältida. Kindlasti on teada, milliseid vigu on vaja parandada ja seda ka tehakse. Lisamotivatsiooni pole meeskonnale vaja, sest see mäng on piisavalt suur. Mehed on ise valmis, seetõttu oleme kõik mängu ootuses."

Milliseid vigu vältida? Mida positiivset on avamängust kaasa võtta? „Positiivne oli see, et suutsime distsipliinist kinni hoida kuni esimese väravani. Tolles olukorras kadus hetkeks keskendumine. Väga rusuvalt mõjus see, et kiirelt tuli veel kaks väravat.

Sealt edasi oli natuke keeruline mängida. Seega on oluline võtmepunkt keskendumine, mida tulebki homme järgida."

Homse ja eelmise nädala väljakutsete erinevusest: "Iga mäng on uus. Suurim erinevus on kodupublik ehk 12. mängija, kes annab meile energiat ja kelle jaoks me mängime. Eelmisest mängust on nii treeneritel, mängijatel kui ka klubil palju õppida. Kõik, mida seal kogesime, oli klubi jaoks oluline."

Muutustest algkoosseisus: "Muutuseid tuleb, aga ei midagi suurt. Võib-olla ühel-kahel positsioonil." 

Vigastusi ei soovinud Kožuhhovski kommenteerida.

Kalju on tänavu pidanud kolm euromängu, millest igas on vastastel olnud kasutada penalti, mille nood on ka edukalt realiseerinud. Peatreener: "See on minu treeneripraktika jooksul erakordne, et igas liigamänguss tuleb ise penaltit lüüa ja euromängudes lüüakse endale. Tuleb vaeva näha, et olle keskendunum ja ettevaatlikum."

Kalju kapten Maximiliano Ugge: "Mõistagi pole olukord pärast 0:5 kaotust kerge, aga nagu treener ütles, iga mäng on uus. Peame oma fännide ees tegema parema mängu ja tulemuse. Arvan, et suudame paremini [kui Glasgow’s]. Nii mina isiklikult kui ka tiimina. Kõik tahavad mängida sellised mänge nagu homme.“

Treener ütles, et põhiprobleem oli keskendumine pärast esimest väravat. "Olen treeneriga täiesti nõus. Kui teha sellise vastase vastu selliseid vigu... See pole Eesti liiga. Sel tasemel on 90% juhtudel tagajärjeks värav. 0:3 kaotatud poolaja järel oli väga keeruline edasi mängida."

Nõmme Kalju kapten Maximiliano Ugge. Foto: Erki Pärnaku

Kas homne mäng stressivaba? "Ei ole. Me ei taha, et homne lõppeks nagu esimene mäng. Tahame näidata, et oleme selliseks väljakutseks valmis. On ikka surve, sest mängime kodufännide ees ega taha neid kurvastada."

Kas usud viie värava löömisesse? (muigab) "Tuleb uskuda sellesse, mida teeme. See on jalgpall, kõike võib juhtuda. Loodan muidugi, et lööme viis, isegi kuus, et saada järgmisesse ringi, aga mõistagi on see üüratult raske."

Kohtumine algab kell 20.

Paari võitjat ootab järgmises ringis Tel Avivi Maccabi (Iisrael) või CFR Cluj (Rumeenia). Avamängu Rumeenias võitis Cluj tulemusega 1:0.

Kaotaja euroteekond jätkub Euroopa liiga 3. eelringis, vastaseks Dudelange (Luksemburg) või Škendija (Põhja-Makedoonia). Avamängu võitsid luksemburglased skooriga 2:1.