Glasgow Celticu peatreener Neil Lennon.Foto: Reuters/Scanpix
Jalgpall
29. juuli 2019, 19:51

Celticu peatreener: oleme küll viie väravaga ees, aga ei võta olukorda nii, et asi on tehtud

Nõmme Kalju jalgpalliklubi võõrustab homme õhtul Lilleküla staadionil Meistrite liiga 2. eelringi raames Glasgow Celticut, kellele jäädi avamatšis alla tulemusega 0:5.

"Mõistagi on meil väga hea stardiplatvorm, aga tahame seda mängu võita," sõnas Celticu peatreener Neil Lennon mängueelsel pressikonverentsil.

"Teen algkoosseisus mõned muudatused, aga mitte liiga palju, sest laupäeval algab liiga. Tahame hoida mentaalset valmisolekut ja momentumit, mille oleme viimastel nädalatel välja võidelnud.

Samas tahan anda mõnele näljasele mehele match fitnessi (maakeeli "mänguline vastupidavus"), kuid sellele vaatamata saata väljakule maksimaalselt tugeva tiimi.

Oleme küll viie väravaga ees, aga ei võta olukorda nii, et asi on tehtud. Tuleme mängule tugeva koosseisuga, sest peamine on mitte rikkuda momentumit."

Kui keeruline on skoori arvestades meeskonda vaimselt ette valmistada? "See on hea küsimus. Me ei tohi vastast alahinnata. Mõistagi näevad inimesed Celticut juba järgmises ringis, aga peame valmistuma nii professionaalselt kui võimalik. Oluline on tugevale avamängule vaatamata võtta asja väga tõsiselt. Meistrite liigas on võõrsil alati raske, seega peame andam endast parima nii vaimselt kui ka füüsiliselt."

Kohtumine algab kell 20.

Paari võitjat ootab järgmises ringis Tel Avivi Maccabi (Iisrael) või CFR Cluj (Rumeenia). Avamängu Rumeenias võitis Cluj tulemusega 1:0.

Kaotaja euroteekond jätkub Euroopa liiga 3. eelringis, vastaseks Dudelange (Luksemburg) või Škendija (Põhja-Makedoonia). Avamängu võitsid luksemburglased skooriga 2:1.