Oleg FjodorovFoto: Facebook
Spordivaria
29. juuli 2019, 15:40

Triumfeerinud Eesti kulturist on teelahkmel: „Elu kulturistiga pole võrreldes keskmise mehega tänavalt sugugi lihtne.“ (3)

Sillamäelt pärit Eesti kulturist Oleg Fjodorov võitis eelmisel nädalal Portugalis peetud amatööride Mr. Olümpia võistlusel kuldmedali.

“Olen võitnud varemgi väärt autasusid, kuid Mr. Olümpia on kindlasti kõige olulisem tulemus. Tunne on võimas!” kommenteeris Fjodorov Õhtulehele.

46aastane Fjodorov võistles kategoorias 40+ ning sai üle maailma kokku tulnud kulturistide seas kindla kulla. Fjodorovi sõnul ei saaks ta öelda, et ta oli oma läbi aegade parimas vormis, kuna püüab igaks võistluseks maksimaalselt keskenduda.

“Kindlasti olin ma tippvormis, kuid olen sarnases seisus olnud varemgi mõnel võistlusel,” märkis nüüdseks Tallinnas elav mees.

Kusjuures teekond kullani on veidi muinasjutulise hõnguga. Nimelt polnud ta ise üldse kindel, kas tasub Mr. Olümpial osalemist proovida, kuid kui 27. aprillil sai ta enda nimele Eesti meistritiitli, ärgitasid sõbrad edasi proovima. 11. juunil võistles ta juba Mr. Olümpial ning sai Alicantes neljanda koha, mis andis indu juurde.

“Võrreldes Alicante võistlusega võtsin juurde neli kilo, aga mul õnnestus lihaste kvaliteet samaks jätta. See ilmselt tõi ka edu,” arvas Fjodorov.

Tulevik on Fjodorovil hetkel veel lahtine. Ta võtab pikema mõtlemispausi, et jõuda selgusele: kas jätkata samamoodi või liikuda aste kõrgemale.

“Võtan aja maha, et mõelda välja, kas mul oleks mõistlik proffide hulka minna ja kas ma saaksin selles seltskonnas hakkama,” arutles Fjodorov. “Pean arvestama ka oma perega. Elu kulturistiga pole võrreldes keskmise mehega tänavalt sugugi lihtne, kuna meil on teatud režiim.”