Anthony Stokes.Foto: Reuters/Scanpix
Kõmu
30. juuli 2019, 09:52

MANIAKAALNE! Endine Celticu ründaja jälitas ekspruuti ja saatis talle 100 sõnumit päevas

Endine Glasgow Celticu jalgpalliklubi ründaja Anthony Stokes (31) tunnistas kohtus, et jälitas oma ekspruuti ja lapse ema ning terroriseeris teda verbaalselt.

Möödunud aasta maist juulini ja tänavu veebruaris toimunud jälitamiskampaania sisaldas kuni 100 sõnumit päevas – muuhulgas sõimas ta Eilidh Scotti (28) lit*iks ja si*aks –, mis olid saadetud kuuelt erinevalt telefonilt.

Väljaanne Daily Mail vahendab prokurör Lynn McFauldi sõnu: "Preili Scott väisas juulis sõbranna juures toimunud tüdrukute õhtut, mille jooksul sai süüdistavalt lugematul hulgas kõnesid, smse, WhatsAppi ja Facetime'i sõnumeid, kuid ei vastanud neile.

Eilidh Scott. Foto: Twitter

Ta tundis end äärmiselt ebamugavalt ning otsustas lõpuks mehele vastata lootuses, et rääkimise järel on rahu majas ja ta saab ülejäänud õhtut nautida. Mees nõudis, et naine ütleks, kus ja kellega ta on. Ta oli selgelt vihane."

Veel samal õhtul ilmus Stokes Scotti ema maja juurde, lõhkus ukse taga, karjus kirjakastiavast sisse ning jäi maja ette ekspruuti ootama.

McFauld lisas: "Kella ühe paiku öösel saabus kaebaja sõbra poiss-sõber preili Scotti koju viima. Naine andis talle suunised sõita täpselt ukse ette, et ta saaks sisse lipsata ning seejärel ukse lukustada.

Kui küüti pakkunud sõber hoovist välja tagurdas, märkas ta avanevat autoust, mis sundis ta peatuma. Süüdistatav tuli autost välja ja küsis "mis värk on?". 

Ta lõi rusikaga vastu aknaklaasi ja nõudis infot selle kohta, kus preili Scott oli ja miks see mees ta koju tõi. Tunnistaja kartis edasist sündmuste kulgu ning sõitis minema. Süüdistatav lõi tema autot jalaga.

Kaebaja jälgis toimunut aknast ja ütles, et tema kõhus keeras, kui jalgpallur lähenes majale, karjus sõimusõnu ja nõudis ukse avamist.

Hiljem saatis preili Scott mehele sõnumi "sa jälitad mind, jäta mind rahule". Mõne aja pärast saabus e-kirja teel vastus "andesta mu tänane reaktsioon, ma lihtsalt armastan sind liiga palju ja murdusin täna"."

Kusjuures praegu olla paar taas rõõmsalt koos ja soovib juhtunu ära unustada. Neil on kaheaastane poeg.

Jalgpallurikarjääri Londoni Arsenalis alustanud Stones kandis Celticu särki aastatel 2010–16 ning lõi selle aja jooksul klubi kasuks 135 mänguga 58 väravat.

Kaks nädalat tagasi sõlmis iirlane lepingu Türgi esiliigaklubi Adana Demirsporiga.