Kerr Kriisa oli täna Eesti resultatiivseim.Foto: SANDER ILVEST
Korvpall
30. juuli 2019, 18:24

KAHJU! Täbarasse seisu sattunud korvpallinoored kaotasid EMil tähtsa mängu

Eesti U18 noormeeste korvpallikoondis kaotas alagrupivooru eelviimases voorus 79:89 Belgiale. Võidu korral oleks tagatud koht veerandfinaalis.

Turniiri kolme võiduga alustanud Eesti püsis keskeurooplaste vastu mängus teise veerandaja keskpaigani. Eduseisult 20:22 tegi Belgia 13:2 vahespurdi ja poolaeg võideti 47:35.

Kolmandal neljandikul läks hoogu Kaunase Žalgirise hingekirja kuuluv Kerr Kriisa. Tagamees tabas veerandil neli kaugviset ja tõi Eesti nelja punkti kaugusele – 58:62.

Belglased ei lasknud end aga heidutada ja võtsid initsiatiivi taas enda kätte. Eesti hoiti kohtumise lõpuni küllaltki turvalises kauguses, kuigi lõpuminutid kulgesid närviliselt. Mängu resultatiivseimatena tõid Kriisa ja Ajay Mitchell 20 punkti. Esimene jagas ka kaheksa korvisöötu.

Nii Eestil kui ka Belgial on nüüd neljast kohtumisest kolm võitu. Viimases voorus madistavad Indrek Visnapuu hoolealused alagrupiliidri Poolaga, kes pole kaotanud ühtegi matši. 

Et play-off'i pääsevad alagruppide kaks paremat, pole Eesti edasipääsulootused kadunud. Kui homme kell 14 algavas mängus võidetakse Poolat ja Belgia alistab kõik senised kohtumised kaotanud Rumeenia, on kolm võistkonda nelja võidu ja ühe kaotuse peal.

Kui Eesti suudab Poola alistada, ollakse igal juhul edasi. Kaotuse puhul jääb omavaheliste mängude tulemuste tõttu uks kaheksa parema hulka suletuks isegi siis, kui Belgia kaotab Rumeeniale.

Eesti vs. Belgia:

 
Tabeliseis:
Standings provided by Sofascore LiveScore