Aleksandr Šapovalov Freiburgi vormis.Foto: Erakogu / FC Flora koduleht
Jalgpall
30. juuli 2019, 14:19

EDU! Flora 16aastane ründetalent siirdus Saksamaa kõrgliigaklubisse (2)

Viimasel kahel hooajal FC Flora särki kandnud 16aastane ründetalent Aleksandr Šapovalov liitus Saksamaa Bundesliga meeskonna SC Freiburgiga, kes omandas tema mängijaõigused. Klubide kokkuleppel üleminekusummat ei avaldata.

FC Flora spordidirektori Norbert Hurda sõnul on Freiburgis mängija arenguks suurepärased tingimused. "Noormängija liikumisel välismaale on meie jaoks oluline väga oluline tähelepanu, mida välisklubis noorte arendamisele pööratakse. Teiseks väga oluliseks teguriks on side esindusmeeskonnaga ehk kui suur võimalus on mängijal pääseda klubi noortesüsteemist otse esindusvõistkonda. See näitaja on Freiburgil üks kõrgemaid Euroopas, mis tähendab, et nende noortetöö on väga heal tasemel," ütles Hurt Flora kodulehele.

Sealne keskkond on nii Šapovalovile kui Hurdale juba tuttav. "Eelmisel aastal käisime ka ise kohapeal tingimuste ja metoodikaga tutvumas. Nende treeningud on hästi läbi mõeldud ning neil on välja töötatud mänguprintsiibid, millest lähtub kogu klubi. Iga kahe nädala tagant viivad esindusmeeskonna treenerid läbi ühe treeningu U17-U23 mängijatest kokku pandud meeskonnaga. See annab meile suurema veendumuse, et noormängijatele on loodud väga head tingimused saamaks tippmängijaks," lisas ta.

TJK Legioni kasvandik Šapovalov liitus Floraga eelmisel aastal ning hakkas duubelmeeskonna eest meeste esiliigas kohe paugutama. Lõppeks kogunes tema saldosse 16 liigamänguga 16 väravat. Lisaks kostitas ta mälestusväärses karikamängus meistriliigameeskonda Viljandi Tulevikku kolme tabamusega ja aitas Flora duubli 7:3 võiduga poolfinaali.

Huvitaval kombel jõudis ta sel hooajal osaleda samuti täpselt 16 esiliiga mängus ja lõi taas 16 väravat. Eesti noortekoondistes on Šapovalovi nimel 16 kohtumisega 11 väravat.

Muuhulgas on noormees käinud enda oskuseid näitamas Londoni Arsenalis.