Sander Raieste Eesti koondise särgis. Foto: Martin Ahven
Korvpall
30. juuli 2019, 14:43

Sander Raieste eelistas Hispaania tippklubi pingile VTB liigat: usun ja loodan, et saan hakkama (3)

Täna lõunal hakkasid sotsiaalmeedias levima jutud, et noorkorvpallur Sander Raieste liitub BC Kalev/Cramoga. 

"Uudis tuli natuke varem, aga just kirjutasin lepingule alla," ütles 20aastane Raieste Õhtulehele veidi pärast kella 14. 

2016. aastast Euroopa tippklubi Baskonia süsteemi kuuluv noormees liitub Eesti valitseva meistriga üheks hooajaks laenulepingu alusel. Hispaanlased kasutasid võimalust varasemat kontrahti kahe aasta võrra pikendada, mänguaja huvides pallib Raieste aga ühe aasta Cramos. 

"Pidin Hispaaniasse tagasi minema, aga siis tuli Cramo pakkumine. Tundub, et tingimuste osas saadi nõusse ja nii see läks," selgitas Raieste, kes juba lähiajal alustab uue koduklubiga hooajaks ettevalmistust.

Ta lisas, et muid variante eriti polnudki, Baskonia põhitiimis jäänuks ta väga suure tõenäosusega pingiotsale. "Siin on rohkem varianti mängida. Seal oleks mind viimaseks ehk neljandaks Hispaania passiga mängijaks võetud, poleks eriti platsile saanud." 

Viimased hooajad on Raieste saanud eelkõige mängupraktikat Baskonia duubelmeeskonna eest Hispaania tugevuselt kolmandas liigas. Arvestades, et Cramo osaleb VTB Ühisliigas, on samm edasi päris pikk.

Ta pole veel jõudnud peatreeneri Roberts Štelmahersiga oma rolli üle arutada, kuid mingit hirmu ääremängijal pole. 

"Ega ei oska veel öelda, kas olen selleks tasemeks valmis. Usun ja loodan, et olen," arutles Raieste. "Olen suvel kõvasti trenni teinud. Koht tuleb välja võidelda, aga loodan, et treener usaldab mind ja saan hakkama." 

Pärast eelmise hooaja lõppu jätkas Raieste treenimist Baskonias. Seejärel timmis ta paar nädalat vormi Las Vegases ning kodumaale naasteski pole ta jalgu seinale visanud.