Pilt on illustratiivne.Foto: Rockstar Games
Esport
30. juuli 2019, 16:29

KELMUS? „GTA V“ ja „RDR 2“ arendaja sahkerdas maksudega tervelt 10 aastat

Rockstar Games on tuntud kui hittmängude „Grand Theft Auto V“ ja „Red Dead Redemption 2“ arendaja. Mainitud teosed on nende kukrut raskendanud mitmete miljardite dollarite võrra.

Sellest tulenevalt on veider kuulda, et nende Suurbritannias asuv filiaal Rockstar North on riukalikult maksude maksmisest kõrvale hoidnud, vahendab The Guardian.

Viimase 10 aasta jooksul pole firma kordagi korporatiivmakse maksnud. Samal ajal kasutati ära Ühendkuningriikide maksusoodustuste süsteemi, saades 42 miljoni naela eest maksukrediiti.

Antud süsteemile pandi alus 2014. aastal, et toetada kohalikku mängutööstust, mis koosneb eelkõige väikestest ja keskmise suurusega stuudiotest. Saamaks sellest osa, hindab Briti Filmiinstituut, kas stuudio ja/või nende mängud sisaldavad piisavas koguses Briti temaatikat või on loodud peamiselt kohalike arendajate poolt.

Näiteks 2015. aastal ilmunud „GTA V“, mille tegevus leiab aset fiktiivses Calfiornia osariigis, hinnati brittide poolt sobivaks. Tänavu kevadel teatati, et mängu on müüdud enam kui 110 miljonit eksemplari.

Suurbritannia lihtkodanikest maksumaksjatele teeb enim tuska asjaolu, et paberil on kõik täiesti legaalne ning stuudio ei satu seadustega vastuollu.