Sten Sokk (palliga).Foto: Alar Truu
Korvpall
30. juuli 2019, 17:57

TAGASI KODUS! Kreekas eduka hooaja teinud korvpallikoondislane liitus Cramoga

Eesti korvpallimeister BC Kalev/Cramo on täna lepingud sõlminud kahe kodumaise palluriga: kui pärastlõunal kirjutas kontrahtile alla 20aastane tulevikulootus Sander Raieste, siis nüüd teatati Sten Soku palkamisest.

30aastane rünnakute dirigent pallis Cramos vahemikus 2015-18 ja võitis klubiga kolm järjestikust Eesti meistritiitlit. Eelmiseks hooajaks kolis 184 cm pikkune mängujuht Kreekasse, esindades sealses esiliigas Thessaloniki Iraklist, kes võitis koha meistrisarjas.

“Ma tahtsin sel hooajal augustiks oma töökoha paika saada, aga Kreekas liiguvad need asjad üsna aeglaselt ning konkreetset pakkumist sealt ei tulnud. Pere on ka Eestis, lapsed väikesed ning soov on rohkem nende juures olla,” selgitas Sokk Korvpall24.ee portaalile, miks ta Kreekas ei jätka ja kodumaale naaseb.

Mängujuht lisas: “Kalev/Cramo on minu jaoks tuttav koht ning klubina ollakse alati edasipürgivad ja pakutakse Eestis ka kõige kõrgemat mängutaset. Kui võimalus tekkis, siis tegin selle valiku, et VTB Ühisliigas pallida ja Eesti-Läti korvpalliliigas võidu peale mängida.”

Sokk on Kalev/Cramo selle suve viies täiendus Raieste, Martin Paasoja, ameeriklasest tagamängija Antino Jacksoni ja lätlasest tagamängija Aigars Škele järel.

Eelmise hooaja koosseisust on tänaseks klubist lahkunud Tony Wroten, Chavaughn Lewis, Branko Mirkovic ja Arnett Moultrie.