Maximiliano Ugge võitluses Celticu ründaja, Leigh Griffithsiga.Foto: Reuters/Scanpix
Jalgpall
31. juuli 2019, 00:50

Max Ugge Euroopa liigast: loodame jõuda play-off'i või, kes teab, isegi alagruppi

Nõmme Kalju peatreener Roman Kožuhhovski kiitis Celticult saadud 0:2 kaotuse järel oma mängijaid ning arvas, et meeskond oleks enamat väärinud. Keskkaitsja Maximiliano Uggè loodab jõuda Euroopa liiga alagrupiturniirile.

"Tulemusega ma rahul pole, mängu endaga küll," sõnas Kožuhhovski mängujärgsel pressikonverentsil. "Mängijad jätsid kõik väljakule ega väärinud seda arvestades kaotust."

"Võib välja tuua enesekindluse, hea pressingu ja üleminekud kaitsest rünnakule, millest tekkisid head võimalused. Peame olema enesekindlad ja sellele tähelepanu pöörama, et need võimalused ka ära lüüa. Selliseid mänge ongi raske alguses võõrsil mängida ja seejärel kodus, kuid kodupublik andis kindlasti palju juurde," kiitis meeskonna juhendaja 4014 kohale tulnud pealtvaatajat.

Kalju koosseisust puudusid täna Aleksandr Volkov ja Reginald, kuid Kožuhhovski ei soovinud seda kommenteerida. "Ei taha selliseid asju avalikkuse ees rääkida, see on klubi siseasi. Meil on mängijaid, kes saavad puudujatele vahetust pakkuda." Küll aga kinnitas ta, et nad on vigastatud, mitte klubist lahkumas. "Ei tasu tolmu üles kerida, neil on tõesti tervisega probleeme."

Esimese poolaja lõpus tabas Kaljut veel üks valus hoop, kui põhiründaja Liliu reie tagaosa vigastas ning välja vahetati. "Esmajoones tundub, et vigastus on tingitud ülekoormusest. Tal on palju mänge olnud ning ilmselt peab natuke pausi pidama. Vaatame, mis uuringud näitavad ja siis saab juba edasi minna," ütles peatreener.

Euroopa liiga kolmandas eelringis oli võimalik minna taas vastamisi KF Shkendijaga, kes esimeses eelringis juba üle mängiti, kuid põhjamakedoonlased alistusid Luksemburgi Meistrile Dudelange'ile. "Teame tulemust. Emotsionaalselt oleks sama vastasega keeruline kaks korda mängida, seega olen südames pigem õnnelik, et Dudelange vastu tuleb ja alustame selleks valmistumist," arvas Kožuhhovski.

Maximiliano Uggè: anname endast parima, et Euroopa liiga alagrupiturniirile jõuda.

"Neid mänge on raske kirjeldada," lausus Uggè. "Kui oled kaitsja ning kaotad esimese mängu 0:5 on see väga keeruline. Täna tegime aga hea esituse. Nagu ka treener ütles, ma pole samuti tulemusega rahul, võib-olla väärisime midagi enamat. Samas mängisime Celticu vastu, kes on suur, hea kvaliteediga meeskond. See oli kõva kogemus, mis valmistab meid ette järgmiseks mänguks. Kasvasin nende kohtumistega nii mehe kui ka mängijana. See on positiivne."

Järgmise euromängu peale 27aastane itaallane veel kuigi palju ei mõtle. "Ma ei oska ausalt öeldes midagi oodata. Kõigepealt peame mõtlema Kuressaare peale, kellega nädalavahetusel mängime. Pärast seda keskendume Dudelange'i peale. Loomulikult on nad hea meeskond, kui Euroopa liiga kolmandas eelringis mängitakse. Tuleb keeruline matš, aga anname endast parima, et jõuda play-off'i või, kes teab, isegi alagruppi," loodab Kalju keskkaitsja.