Hayden Paddon.Foto: AFP/Scanpix
WRC
31. juuli 2019, 08:10

VIDEO | Kas Hayden Paddoni õnnetut avariid poleks tõesti saanud ära hoida? (2)

Autoralli Soome MM-etapiks valmistunud Hayden Paddon tegi testipäeval karmi avarii, mistõttu jääb võistluselt eemale, sest Ford Fiesta auto sai liiga kõvasti kannatada. Ta leiab tagantjärele, et poleks saanud midagi teisiti teha.

"Mõtlesin pärast õnnetust asjade üle järele ja küsisin endalt, mida ma saanuks teisiti teha. Aus vastus on, et mitte midagi. Seda on äärmiselt raske aktsepteerida," sõnas uusmeremaalane väljaandele Autosport.

Ta jätkas: "See oli sisuliselt täisgaasiga läbitav kurv, kuid pisike nukk teeb sinna sisenemise pimedaks. Sõitsime üle nuki ja sealt edasi täpselt samal trajektooril nagu mitu korda varem, kuid ühtäkki lesis seal kivi.

Kui kaldud sellisel kiirusel kas või poole meetri jagu trajektoorilt kõrvale, siis on lõpp. Oled läinud. Tabasime kivi auto keskosaga. See viskas meid rajalt välja, otse puudesse. Sellisel kiirusel ja nii kitsal teel pole olukorra päästmiseks mitte midagi teha."

Lisaks avaldas Paddon oma testisõidust täispika video. Kas nõustud rallimehega, et tegelikult poleks ta saanud mitte midagi teisiti teha?