Ran Andre Pehka.Foto: SANDER ILVEST/POSTIMEES/Scanpix
Korvpall
31. juuli 2019, 15:52

VÕIMAS! Eesti korvpallitalendid kindlustasid raske võiduga koha veerandfinaalis (4)

Eesti U18 vanuseklassi noormeeste korvpallikoondis võitis Euroopa meistrivõistluste B-divisjoni turniiril otsustava matši Poola vastu 63:59 ja kindlustas sellega pääsu veerandfinaali.

Esimesel poolajal kohtumist kontrollinud Eesti korvpallurid mängisid kolmanda veerandaja esimese viie minutiga kümnepunktilise edu rumalate pallikaotuste tõttu maha ning leidsid end hoopis ühepunktilisest kaotusseisust. Lisaks sai vigastada meeskonna üks liidreid, Kerr Kriisa, kes seni kõik viis teele saadetud kolmest tabanud oli.

Õnneks noored kogusid end ja olid suure osa otsustavast veerandist ise paari punktiga ees. Ka Kriisa suutis õnneks mängu naasta ja olulise panuse edu hoidmisesse anda. Lõpusireeni kõlades särasid tablool Eest 63:59 võidunumbrid, mis tähendasid kohta kaheksa parema seas.

Üleplatsimehena tõi Kriisa lõpuks 24 punkti, viis lauapalli ja neli resultatiivset söötu. Kahekohalise punktisumma kogus Eesti poistest veel Markus Ilver, kelle kontole jäi 11 silma.

Enne mängu:

Et pääseda turniiril kaheksa parema sekka, tuleb kindlasti Poolast jagu saada. Kaotuse puhul pole veerandfinaali enam asja. Ülesanne on aga raske, sest poolakatel on seni kirjas kõik võidud, Eesti kaotas aga eile Belgiale. Poola tegi samale vastasele tuule alla 22 punktiga.

Standings provided by Sofascore LiveScore