Raivo E. Tamme alaks Ironmanil on rattasõit.Foto: Aldo Luud
Spordivaria
31. juuli 2019, 17:20

Tallinna Ironmanil startiv Raivo E. Tamm: tunnen tiimi ees suurt vastutust (17)

Neljapäeval algavad Tallinna Ironmani võistlused, mis toovad pealinna ligi 1500 spordisõpra. Põhidistantsil on tuntud inimestest stardis näiteks Raivo E. Tamm ja Hannes Hermaküla. 

Teist korda toimuval Tallinna Ironmani põhidistantsil tuleb osalejatel esmalt ujuda 3,8 kilomeetrit, seejärel läbida 180kilomeetrine rattadistants ja lõpuks joosta 42,2 kilomeetrit. 

Indviduaalarvestuses lähevad starti spordikommentaator Kalev Kruus ja teleajakirjanik Hannes Hermaküla. Ühise meeskonnana võtavad veel raske katsumuse ette ooperilaulja Triin Ella (ujumine) ning näitlejad Raivo E.Tamm (rattasõit) ja Tiit Palu (jooks).

Eelmise aasta Ironmanil vapra esitusega eestlaste südamed võitnud Raivo E. Tamm rääkis Õhtulehele, et kui välja arvata jooksurajale minev Tiit Palu, siis ülejäänud meeskonnal sellel aastal otsest ajalist eesmärki seatud pole, sest võistluse käiku võivad tugevalt mõjutada ilmastikuolud. Raivo kinnitab: "Tunnen tiimi ees suurt vastutust, sest rattasõit moodustab kogu distantsist ajaliselt suurima osa."

Raivo tõdes rõõmuga, et viimase paari aasta jooksul on tunduvalt kasvanud eesti rahva huvi triatloni vastu ja võistluste registreerimiskohad saavad üha kiiremini täis. Eriti võimas oli tema arvates selle aasta Otepää Ironman, kus oli raja äärde võistlejaid ergutama tulnud meeletu rahvamass. 

Raivole ja kõikidele teistele täispikal Ironmanil osalejatele saab kaasa elama tulla juba 3. augustil.