Andrea Adamo.Foto: Karli Saul/SCANPIX
WRC
31. juuli 2019, 18:42

Hyundai tiimiboss kritiseeris oma sõitjat: kurat võtaks, Tänak peab samuti pissil käima!

Hyunda tiimiboss Andrea Adamo sai pahaseks meeskonna sõitja Andreas Mikkelseni peale, kes Ott Tänaku kiiruse üle kurtis, vahendab Autosport.

"Ta peab endasse uskuma. Kõik küsisid minult, miks Mikkelsen Korsikal ei startinud, bla, bla, bla. Ma pole halb õpetaja. Proovin inimesi võimalikult hästi juhendada. Rääkisin temaga silmast silma. Olen temaga aus, nagu ka kõigi teistega," ütles Adamo, kes pajatas ka huvitavast vestlusest, mis Eesti rallimeest puudutas.

"Sardiinias rääkis ta [Ott] Tänakust. Ma ütlesin, et kurat võtaks, temagi peab pissima, nii nagu sina. Mis sa tahad, et ma ütleksin? Toyota on kiirem, seega pakime asjad kokku ja läheme koju? Ei. Me peame võitlema ja kurat, me võitlemegi," ägestus itaallane.

Mikkelsen, kes lootis ka tänavu kõikidel rallidel osaleda, on pidanud juba kaks rallit, Korsika ja Portugali, vahele jätma. Hooaja avaetapil Monte Carlos pidi norralane katkestama, sama saatus tabas teda ka Mehhikos. Teised sõidud pole nii kehvasti läinud. Rootsis oli Hyundai sõitja neljas, Argentiinas teine ja Tšiilis seitsmes. Eelmisel rallil Itaalias, Sardiinias, jõudis Mikkelsen teist korda sel aastal poodiumile, kui saavutas kolmanda koha.

WRC sarja üldarvestuses on Norra rallisõitja 56 punktiga seitsmes ehk Hyundai meeskonna paremuselt teine. Thierry Neuville on kogunud 143 punkti, Dani Sordo 52 ja Sebastien Loeb 39, kuid kaks viimast on võrreldes norrakaga ühe ralli vähem kaasa teinud. Tiitlit jahtiv Neuville teeb ainsana kaasa kogu hooaja.

Homme algaval Soome rallil sõidavad Hyundai WRC autoga Neuville, Mikkelsen ja esimest korda sel hooajal Craig Breen.