Homne mägupaik Commerzbank Arena oma hiilguses.Foto: Imago/Scanpix
Jalgpall
31. juuli 2019, 21:18

HEAD UUDISED! Flora mängib homme rekordilise publiku ees, kohtumisest näeb ka otsepilti

Homme õhtul läheb FC Flora UEFA Euroopa liiga teise eelringi korduskohtumises vastamisi Frankfurdi Eintrachtiga ning püstitatakse ka uus Eesti klubijalgpalli publikurekord.

Eelmisel nädalal peetud avamängu Lilleküla staadionil vaatas kohapealt 8537 inimest. Nii palju polnud ühelgi Eesti tiimi kodumängul varem pealtvaatajaid olnud. Kalju lootis selle rekordi ilmselt Celticut võõrustades ületada, ent liiga krõbe piletihind ja esimese mängu tulemus (0:5 kaotus) tõid Lilleküla staadionile 4014 inimest.

Mõlemad näitajad kahvatuvad aga selle kõrval, mis homme Frankfurtis ees ootab. 48 000 pealtvaatajat mahutav Commerzbank Arena oli välja müüdud juba enne, kui selgus Eintrachti vastane. Nii palju pole kunagi varem Eesti klubi mängul rahvast olnud.

Tulemus on hullumeelne ka Saksamaa suurklubi jaoks. Tegu on siiski Euroopa Liiga teise eelringiga, mitte Euroopa liiga poolfinaaliga, kuid Eintrachti fännide pühendumist ja pöörast kaasaelamist nägime juba ka Tallinnas.

Varasem tippmark oli 41 872. Just nii palju jalgpallisõpru kogunes möödunud nädalal Celtic Parkile, et vaadata, kuidas Šotimaa au ja uhkus Eesti meistrit 5:0 loputab. 2007. aastal jälgis mälestusväärset Newcastle Unitedi ja Levadia mõõduvõttu St James' Parkil "vaid" 27 012 inimest.

Flora võtab seega nädalase vahega enda kätte kaks rekordit ning tegelikult on pärast avamängu 1:2 kaotust endiselt kõik ka edasipääseja osas lahtine. Mis veel parem, rohevalgetele saab ka telepildi vahendusel kaasa elada. Seda aadressil https://tv.eintracht.de.

Jürgen Henn Frankfurtile: Loodan, et teie fännid näitavad, mida suudavad

FC Flora Peatreener Jürgen Henn sõnas pressikonverentsil, et võrreldes avamänguga ei tule teistmoodi teha midagi, ainult kiiremini ja paremini, vahendab Soccernet.ee.

"Ma usun, et vastased mängivad kodus kindlasti agressiivsemalt ja kiiremini kui esimeses mängus. Võimalused edasipääsuks on väga väikesed, aga võitleme selle väikese võimaluse nimel ja üritame Eintrachti elu teha nii keeruliseks kui võimalik," lausus Henn, kelle sõnul on kohtumine Flora jaoks väga oluline.

"Loodan, et teie fännid näitavad ka, mida nad suudavad. See on meie jaoks väga suur mäng ning ootan seda väga," lisas Eesti meeskonna juhendaja.