Kris Meeke'i Toyota.Foto: ANDREAS SOLARO
WRC
1. august 2019, 11:25

FOTOD JA VIDEOD | Meeke elas Soome rallil üle äreva hetke, Lappi roomas nagu tigu (2)

Soome MM-ralli algab täna õhtul lühikese publikukatsega, praegu sõidetakse Jyväskylä lähedal testikatset, mis on nii mõnelegi ekipaažile tekitanud ärevaid hetki.

Ott Tänaku meeskonnakaaslase Kris Meeke'i näol on tegemist sõitjaga, kes teab, mis tunne on Soomes triumfeerida. Põhjaiirlane tõusis poodiumi kõrgeimale astmele kolm aastat tagasi.

Täna oli Meeke testikatse esimesel läbimisel näiliselt lähedal väljasõidule. Väikesemat sorti hüppelt maandudes pidi Toyota sõitja nägema tohutult vaeva, et auto teel hoida.

M-Spordi esinumber Elfyn Evans pidi Soome rallist eemale jääma Rally Estonial saadud seljavigastuse tõttu, kui ta ühelt hüppelt liiga järsult maandus. Tema asendajana sõidab meie põhjanaabrite juures Gus Greensmith.

Tänavu Portugalis WRC-autoga debüüdi teinud britt oli pärast testikatse esimest läbimist silmnähtavalt adrenaliini täis.

Ka Esapekka Lappi on varasem Soome ralli võitja. Ta tõusis oma kodusel MM-etapil poodiumi kõrgeimale astmele kaks aastat tagasi, kui sõitis Toyotaga. Praegu kuulub Lappi Citroeni hingekirja, ent testikatse kolmandal läbimisel oli temalgi probleeme.