Nicolas Pepe oli eelmisel aastal Prantsusmaa liigas tõeline väravamasin.Foto: Imago/Scanpix
Jalgpall
1. august 2019, 19:39

DIIL TEHTUD! Londoni Arsenal kinnitas klubi rekordostu

Londoni Arsenal kinnitas, et möödunud hooajal Prantsusmaa liigas tõeliselt särama löönud Nicolas Pepe on klubi jaoks rekordilise 79 miljoni euro eest meeskonnaga liitunud.

Arsenal jahtis suve alguses Crystal Palace'i ääreründajat Wilfred Zahat, ent ebaõnnestunult. Seejärel pöörati pilgud Pepe poole ning avati rahakotirauad, et 24aastane Elevandiluuranniku pallur Inglismaale tuua. Eelmiseks rekordostuks oli Pierre-Emerick Aubameyang, kelle eest käidi välja 63,75 miljonit eurot.

Eelmisel hooajal suutis Pepe Prantsusmaa kõrgliigas 38 mänguga lüüa 22 väravat ja 11 resultatiivset söötu ning aidata koduklubi PSG järel teisele kohale. Väle ründemees loobus aga võimalusest Meistrite liigas mängida, et liituda Arsenaliga.

Inglismaa pealinnaklubi on uue hooaja eel ridu täiendanud ka keskkaitsja William Saliba, Gabriel Saliba ja Gabriel Martinelliga. Lisaks on laenulepingu alusel Madridi Realist liitunud Dani Ceballos ning laenult on tagasi David Ospina, Takuma Asano ja Reiss Nelson. Kokku on suvel kulutatud 116,7 miljonit eurot.