Flora sai tähistada ka Saksamaal, kui iluvärava lõi Vlasi Sinjavski.Foto: EPA/Scanpix
Jalgpall
1. august 2019, 23:24

VIDEO | VÄGEV VÕITLUS! Sinjavski lõi iluvärava, Flora andis Eintrachtile võimsa lahingu (14)

Nädal tagasi Lilleküla staadionil võitlusliku mängu järel Frankfurdi Eintrachtilt 1:2 kaotuse vastu võtnud FC Flora jäi sama skooriga alla ka Saksamaal ning langes Euroopa liigas konkurentsist.

Nagu lubas ka Eintrachti peatreener Adi Hütter, tuldi kodupubliku ees ründavalt mängima ja pallivaldamine oli selgelt võõrustaja kasuks. Esimesest mängust enesekindlust saanud Flora mängijad suures pildis aga jalga ei väristanud ning üritati ka ise maad mööda palli veeretada.

Täismaja ehk 48 000 inimese ees mänginud rohevalged said suurt jalgpalli tunda mitmel moel. Loomulikult lakkamatu laul ja Frankfurdi fännide meri, aga ka kõrvulukustav vilekoor, kui teeniti esimene nurgalöök. Kornerit andma läinud Vassiljevi pihta visati tribüünidelt isegi prahti.

Peatreener Jürgen Hennile pakkus närvikõdi Frank Liivak, kes pärast mitut viga ja kollast kaarti ikkagi vastasele sisse sõitis. Punast kaarti õnneks ei nähtud, aga avaväravat küll. Varemgi paar ohtlikku tsenderdust teinud Danny da Costa saatis palli Goncalo Paciencia pea peale ja portugallane teist korda ei eksinud. Kümmekond minutit varem mööda löönud ründaja suunas 37. minutil palli maapõrkest posti kõrvale.

Flora kordas aga sama hullu tempu, mis koduplatsil tehti. Viigistati! Eintracht uinus ning Konstantin Vassiljev seda ei andestanud. Kostja andis Vlasi Sinjavskile suurepärase söödu kaitseliini selja taha ning mis järgnes, oli tipptase. Vasakäär tegi konksu tagasi, sättis palli löögiks ette ning keerutas kaunilt tagumisse posti.

1:1. Võõrsil. Saksamaa tippklubi vastu. Pea 50 000 silmapaari ees. Vägev. Tuletame meelde Vassiljevi sõnu esimese matši järel: "Just nendel hetkedel võib karjäär kiire liftiga üles minna. Kes teab, äkki keegi sõidab enne suve lõppu ära. Kui teeb hea mängu, siis miks mitte. Arvan, et sellistes mängudes on ennast lihtsam näidata kui Eesti liigas."

Videot väravast näeb SIIN!

Penalti ja Flora väsimus

Teine poolaeg ei alanud just suurepäraselt. 53. minutil läks löögile avaväravale söödu andnud Costa ning kohtuniku hinnangul jäi palli teele ette Henri Järvelaidi käsi. Penaltipunktilt lõi oma päeva teise värava Paciencia. Matvei Igonen hüppas küll õigele poole, ent kätt kahjuks vahele ei saanud.

Pärast teistkordselt juhtima asumist sai Eintracht lõplikult mängu enda kontrolli alla. Florakad näitasid esimesi väsimuse märke ja võõrustajad lükkasid rahulikult söötu. Poolvõimalusi tekkis, aga üldises pildis oli mängutempo rahunenud.

Flora ei soovinud mõistagi liigselt ette tormata ja kaitses haavatavaks jääda. Bundesliga meekonna jaoks oli mänguseis sobiv ja kuigi aktiivselt ei otsinud kolmandat väravat ka Frankfurt.

Lõpuvile kõlades oli tablool endiselt 2:1 Eintrachti kasuks, nii nagu ka Tallinnas. Üldskooriga 4:2 edenes järgmisesse ringi seega favoriit, kuid peksupoisi staatusesse Flora kindlasti ei jäänud. Väärikas lahing ja mitmed noored pallurid jäid kahtlemata positiivselt silma. Näiteks Erik Sorga, Vlasi Sinjavski, Mihkel Ainsalu, Matvei Igonen, aga ka mitmed teised.

Kolmandas eelringis ootab Saksamaa suurklubi FC Vaduz, kes kahe mängu ja ühe lisaaja järel üldskooriga 2:1 Mol Fehervar FC alistas.

Flora sai kiitust ka sotsiaalmeedias:

"Väga sümpaatne, Tallinna Flora!" Tuleb nõustuda.

Flora pallurid said Eintrachti fännidelt ka toetava aplausi, mis mõnel lausa kananaha ihule tõi.