Hyundai kehv kiirus võttis Thierry Neuville'i Soome rallil kukalt kratsima.Foto: FRANCOIS LENOIR
WRC
2. august 2019, 09:11

MUREPILVED! Hyundai on jälle Soomes kehv, poodiumile kiirusega ei jõuta (1)

Hyundai rallimeeskond pole Soome rallil kunagi poodiumile jõudnud. Tänavu mindi meie põhjanaabrite juurde küll näiteks mootori- ja aerodünaamikauuendusi saanud autoga, kuid tiimi hoog on endiselt kehv.

Kuigi Hyundai esinumber Thierry Neuville võitis eile õhtul Soome ralli avakatse, siis tänasel esimesel mõõduvõtul langes ta kokkuvõttes suisa üheksandaks. Kaotust liider Ott Tänakule on 10,2 sekundit.

Andreas Mikkelsen oli avakatse esimeses vaheajapunktis meie mehest 0,8 sekundit kiirem, kuid kilomeetrite edenedes kaotas temagi väga palju aega ega sekkunud kõrgesse mängu. Tänavust MM-sarja debüüti tegev Craig Breen oli Mikkelsenist veidi väledam.

Kui juhinduda norralase sõnadest, pole põhjust Hyundailt sel aastal Soomes head tulemust oodata. Mikkelsen ütles finišis, et auto oli katse kitsamal osal väga hea – selles mängib kindlasti rolli uus aerodünaamika –, ent kui trass läks laiemaks kiiremaks, polnud Hyundail konkurentidele midagi vastu panna. Soome on aga tuntud oma kõrge tempo poolest.

Neuville kaotas katse võitnud Jari-Matti Latvalale suisa 11,8 sekundit ja oli mõõduvõttu lõppu jõudes oma aja üle väga üllatunud. Ta mainis, et auto võiks pehmem olla. Sama ütles ka Breen.

Praegu on küll õige varajane aeg kiremiseks, kuid tundub igati loogiline, et Hyundai jõuab tänavu Soomes poodiumile vaid siis, kui konkurendid ebaõnnestuvad. Lõuna-Korea autotootjal jääb lihtsalt kiirusest ohtralt vajaka.