Ott Tänak (paremal).Foto: Reigo Teervalt
WRC
2. august 2019, 12:18

TORE TUNNUSTUS! Ralliekspert nimetas Ott Tänakut ühes vallas maailma parimaks

Täna õige hoo sisse saanud Soome MM-rallil hoiab juhtohje enda käes Ott Tänak. Tõsi, võitlus esikoha nimel on tihe, kuna esiviisik on 9,5 sekundi sees.

Toyota esinumber on viiest seni kavas olnud katsest võitnud küll vaid ühe, kuid edu jälitajate ees on viimase kahe mõõduvõtuga veidi kasvanud. Tänak edestab Kris Meeke'i 4,2 ja Jari-Matti Latvalat 5,9 sekundiga.

Tänaku kiiruse teeb veelgi muljet avaldavamaks tõik, et ta stardib tänastele katsetele esimesena ehk tee on tema jaoks kõige libedam. Sellele on eestlane katse lõppudes korduvalt tähelepanu juhtinud.

Soomlasest kaardilugeja Mikko Markkula, kellel on MM-sarjas 98 starti, peab Tänakut selles vallas maailma parimaks. "Ta suudab kõige edukamalt libedal kruusal sõita, just nagu omal ajal Tommi Mäkinen. Huvitav, kas ta on Tänakule nippe andnud," arutles navigaator Soome ralliraadios.

38aastane Markkula sõitis viimati MM-sarjas tänavu Rootsis, kui luges kaarti Janne Tuohinole. 2015-18 töötas meie põhjanaaber koos M-Spordi Fordiga kihutava Teemu Sunineniga.