Foto: Infinity Ward / Activision
Esport
2. august 2019, 15:39

VIDEO | SKANDAALNE: uus „Call of Duty“ tutvustas esmakordselt mitmikmängu, sai kriitika ohvriks (1)

Igal aastal ilmub uus „Call of Duty“ mäng ning 2019 ei ole erand, mis reeglit kinnitama hakkab. Sügisel meieni jõudev „Call of Duty: Modern Warfare“ toob sõjapidamise tagasi tänapäeva, ent mitte ilma pahameeleta.

Värskelt teose mitmikmängu tutvustanud stuudio Infinity Ward sattus kriitikarahe alla, kui saime teada, et üheks võimaluseks oma vastaseid hävitada, on laastav valge fosfor, vahendab Eurogamer.

Valge fosfori kasutamiseks on vaja järjest tappa 10 vastast. Seejärel saab kasutaja valida piirkonna, kuhu ohtlik aine maha pillata. Kui vastasmängijad sellega pihta saavad, kaotavad nad koheselt poole oma eludest ning nende nägemine hägustub. 


Tegemist on võika kraamiga, mis reaalses sõjapidamises alati vastuolulise reaktsiooni esile kutsub. Infinity Wardi esindajate sõnul on nende jaoks tegemist irdumisega.

Kui üksikmängukampaania võtab luubi alla tänapäevase sõjapidamise pahupooled (ühes tasemes saab mängida lapssõdurina, kes peab surnuks pussitama Vene soldati), siis mitmikmäng on absoluutselt teistsugune elamus. Lisatakse, et eelnevates mängudes on kasutatud napalmi, tuumapomme, molotovi kokteile ning muid rõlgeid viise, mille abil oma vastaseid alistada.

Tegemist pole esimese korraga, mil sõjamängudes kasutatav valge fosfor inimestel kuklakarvad turri ajab. Sama temaatikat kasutas ka 2012. aastal ilmunud kolmanda isiku vaates tulistamismäng „Spec Ops: The Line“.