Therese Johaug.Foto: Instagram / @johaugtherese
Talisport
2. august 2019, 17:20

Johaug edestas konkurente kalendriga. Venemaa koondise treener: ta peaks meestega võistlema (2)

Norra suusastaar Therese Johaug näitas eile kodumaal Lysebotnis toimunud rullsuusavõistlusel nii kõva minekut, et Venemaa koondise treener Marcus Cramer soovitas tal naiste asemel meestega võistelda.

Johaug läbis 7,5 km pikkuse ülesmäge kulgenud distantsi ajaga 31.18, mis on rajarekord. Teise koha saanud norralanna Ingvild Flugstad Östberg kaotas talle 2.49 ja Soome laskesuusaäss Kaisa Mäkäräinen 4.12.

"Ta avaldas mulle juba eelmisel aastal muljet, kuid nüüd tegi ta seda veel rohkem," vahendab Crameri sõnu Norra rahvusringhääling.

"Ta edestab teist kohta ligemale kolme minutiga ja see pole mingisugune kehv naine, vaid Ingvild Flugstad Östberg. Johaug on teiselt planeedilt. Ta peaks võistlema koos meestega. See oleks veel motiveerivam nii talle kui ka meestele."

Kas see on teie ettepanek Johaugile ja korraldajatele, uuris Norra ajakirjanik seepeale. "Jah, miks mitte?" vastas Cramer. "Kolme minutiga võita on kahtlemata igav. Ta suudaks meestega võistelda."

Tõsi, Rootsi parimaid naisi (Charlotte Kalla, Ebba Andersson ja Frida Karlsson) polnud kohal, kuid Östbergi arvates poleks see midagi muutnud. "Therese oleks nad niikuinii purustanud," sõnas ta.