Jari-Matti Latvala (kätel) Soome rallil.Foto: McKlein/Toyota Gazoo Racing WRC
WRC
3. august 2019, 18:22

Kogenud rallimänedžer: Latvala ei pruugi tuleval hooajal MM-sarjas sõita (2)

Kogenud rallisõitja Jari-Matti Latvala hooaeg pole kulgenud oodatud viisil. Nõnda ongi Toyota piloodi tulevik lahtine, tema koha võib endale napsata talendikas Kalle Rovanperä. 

Kuigi käimasoleval Soome rallil on Latvala koduradadel kõrges mängus, pole ta eelneva kaheksa etapi jooksul poodiumile lähedalegi jõudnud. Juba varasemalt on sahistatud, et 18aastane Rovenperä napsab juba tuleval hooajal kaasmaalaselt koha Toyotas. Nüüd tõmmati jutud taas käima.

"Siin pole midagi arutada. Kalle on R5 arvestuses konkurentsitult parim sõitja. Mitte ainult kruusal vaid ka asfaldil ja lumel. Igal pool," sõnas tunnustatud rallimänedžer Timo Jouhki YLE-le. "Aga enne, kui allkirju pole paberil, ei saa midagi kindlat öelda." 

Lisaks Rovenperäle aitab Jouhki ka Latvalat ja Teemu Sunineni. "Üks neist meestest sõidab tuleval hooajal kindlasti MM-sarjas," ütles ta. "Jari-Matti jaoks oleneb väga palju hooaja teisest poolest. Aga kui praegu peaksin midagi ütlema, siis temal on kogu triost kõige vähem lootust. Teemu ja Kalle on end tunduvalt rohkem tõestanud, tõenäoliselt kõik kolm lepingut ei saa." 

Soome rallil võitles Latvala esikoha eest, kuniks ta 14. kiiruskatsel rehvi lõhkus ning liidripositsiooni Ott Tänakule loovutas. 18 katse järel on ta langenud kolmandaks, Esapekka Lappist lahutab 13,6 ja Tänakust 27,5 sekundit. 

Fordi rooliv Suninen pole õiget rütmi leidnud, tema püsib kaheksandal kohal. 

Škoda Fabiaga kihutav Rovanperä pole siiani konkurentidele võimalust jätnud, omas klassis edestab ta 17. kiiruskatse järel lähimat jälitajat enam kui minutiga.