Ott Tänak.Foto: McKlein/Toyota Gazoo Racing WRC
WRC
3. august 2019, 20:01

Võidu suunas kihutav Tänak: tänavune võistlus on palju raskem kui mullu

Erinevalt meeskonnakaaslastest külma närvi säilitanud Ott Tänak läheb Soome ralli viimasele päevale vastu kindla liidrina. 

Enne tänast neljandat kohta hoidnud Tänak pidas vinget võitlust tiimikaaslaste Kris Meeke´i ja Jari-Matti Latvalaga, kuniks mõlemad 14. kiirukatselt eksisid. Meeke pidi võistluse sootuks pooleli jätma, Latvala sai küll jätkata, kuid langes päeva lõpuks kolmandaks ning kaotas kõvasti enesekindlust.

Külma närvi säilitanud Tänak sõitis targalt, tasuks homse nelja kiiruskatse eel kindel liidrikoht. Esapekka Lappi jääb temast maha 16,4 ja Latvala 28,8 sekundiga. Puhta sõiduga on eestlast sisuliselt võimatu püüda.

"Lappi tegi väga hea pärastlõuna. Ta hoiab head kiirust, aga õnneks on meil vastus olemas," võttis Tänak WRC+ eetris päeva kokku. "Oli üsna nauditav päev. Sõitsin väga puhtalt."

Saarlane kaitseb mullust esikohta, kuid tänavu on võitlus oluliselt keerulisem. "Reedel mahtus seitse-kaheksa sõitjat 10 sekundi sisse. Täna hommikulgi käis äärmiselt tihe võitlus. Alles pärastlõunal läksid vahed veidi suuremaks. Tänavu on palju raskem kui mullu," resümeeris Tänak, kes eelmisel aastal edestas lähimat konkurenti 32,7 sekundiga. 

Lappi võttis päeva kokku nõnda: "Võib-olla Toyotad võtsid päeva teises pooles tempot natuke maha. Arvatavasti Tänak mõtleb, mi on ka õige, MM-tiitlile ja liigseid riske ei võta. Samas mul pole midagi kaotada. Olen õnnelik, et Latvalast mööda sain." 

Latvala rütmi rikkus 14. katse eksimus, misjärel ta varasema kiiruse kaotas. Pärastlõunal ütles ta korduvalt, et sõidab liiga ettevaatlikult, kuid tarvis on meeskonna punktide peale mõelda. 

Ilmselt luges Toyota tiimiboss Tommi Mäkinen Latvalale sõnad peale, sest 14. kiiruskatse jamade järel oli ta päris vihane. Võistkonna spordidirektor Kaj Lindström kinnitas samuti, et piloodil paluti ettevaatlikumalt tegutseda. 

Homne võistluspäev algab kell 8.38, viimane kiiruskatse stardib 13.18.