Tommi Mäkinen.Foto: OLI SCARFF/AFP
WRC
4. august 2019, 08:23

Toyota tiimipealiku selge käsk: Latvala ei tohi enam eksimusi lubada (8)

Soome MM-ralli viimase päeva eel on esikolmikus kaks Toyota pilooti, kuid laupäeva alguses oli olukord suisa ideaalne. 14. kiiruskatse eel oli tiimil lausa kolmikjuhtimine, kuid siis eksisid nii Kris Meeke kui ka Jari-Matti Latvala. 

Meeke aps oli lausa nõnda karm, et ta pidi võistluse katkestama. Latvala sai küll jätkata, kui langes liidrikohalt päeva lõpuks kindlalt kolmandaks. Esikohta hoidva Ott Tänaku ja Latvala vahele mahub veel Esapekka Lappi.

"Kokkuvõttes oli väga hea päev. Nägime Oti tõelist kiirust. Lappi suutis küll tempot hoida, kuid vahe on üsna turvaline," sõnas Toyota pealik Tommi Mäkinen eile õhtul, kuid jätkas kurvemates toonides.

"Mõistagi oli Jari-Matti ja Krisiga juhtunu kahetsusväärne. Mõlema tempo oli suurepärane ja nad pidanuks olukorda paremini kontrollima. Õnneks on Jari-Matti endiselt rivis. Aga ta ei tohi enam eksimusi lubada ning peab masina turvaliselt finišisse toimetama." 

Latvalale loeti sõnad peale juba eilsel lõunapausil, mistõttu soomlane oluliselt kiirust ja enesekindlust kaotas. Nõnda lasigi ta Lappi endast mööda. Tõsi, vähemalt kolmas koht peaks kogenud piloodile üsna turvaliselt kätte tulema.

Viimane võistluspäev algab kell 8.38, täna peetakse neli kiiruskatset. 

Seis 19. kiiruskatse järel: