Jüri Vips. Foto: Dutch Photo Agency/Red Bull Content Pool
Auto-Moto uudised
4. august 2019, 12:00

Jüri Vips riisus MM-sarja liidri õnnetusest koore, F3 tiitlijaht on täies hoos!

Kurikuulsalt möödasõiduvaenulik Hungaroring F3-sarjas sõitjatele ei halastanud. MM-sarja liider Robert Schwartzman üritas iga hinna eest poodiumile kerkida, kuid rikkus manöövriga hoopis enda ja rivaali sõidu ning lubas oma suurimal konkurendil tiitlijahis, seekord neljandana lõpetanud eestlase Jüri Vipsi lähemale.

Nädalavahetuse teisele sõidule stardivad avavõistluse esikaheksa pööratud järjekorras, mis tähendas, et laupäeval neljanda koha saanud Vips alustas pühapäeval viiendana. Parim stardikoht kuulus eestlase kibedale rivaalile MM-arvestuses, Marcus Armstronigle.

Et Hungaroringil on neetult keeruline rivaalidest mööduda, piisas Armstrongile võidu kindlustamiseks adekvaatsest stardist ja esimesest paarist kurvist, mille ta suutis Vipsi tiimikaaslase Leonardo Pulcini ees liidrina läbida. Nii teenis Armstrong 17 punkti – laupäevases võidusõidus oli Vips edu tema ees seitsme punktiga suurendanud, nüüd võttis kiivi üheksa silma tagasi ehk MM-sarja teist ja neljandat meest lahutab jätkuvalt 14 punkti.

Vipsi ja Armstrongi vahele mahub veel viimase tiimikaaslane Jehan Daruvala, kelle nädalavahetus Ungaris totaalselt aia taha läks. India piloot loovutas teise koha Vipsile tegelikult juba eile. Kaotust eestlasele on Daruvalal kaheksa punkti.

MM-sarja liidrina jätkab kolmas Prema piloot, Robert Schwartzman – laupäeval lõpetas ta Vipsi järel viiendana, mis tähendas neljandat stardikohta. Venelane üritas aga iga hinna eest mööduda Carlini sõitjast Felipe Drugovichist, kuid mehed põrkasid kokku, brasiillasel läks puruks tagarehv, Schwartzmanil esitiib ja mõlemad pudenesid konkurentsist.

Hetkeks kerkis Vips selle õnnetuse tulemusel kolmandaks, kuid eestlane oli ise Swharzmani tuules kihutades rehve liialt kulutanud ja nõnda lasi ta endast teist korda sel nädalavahetusel mööda Jake Hughesi ning lõpetas taas neljandana. Vahet MM-sarja eesotsas suutis Vips aga korralikult vähendada – Schwartzman edestab teda nüüd veel 12 punktiga.

Kuigi MM-tiitlist on ilus unistada, tuleb Vipsi tulevikku silmas pidades on jälgida pigem vahet järgneva kahe Prema piloodiga. Edu Armstrongi ees on nagu mainitud 14, Daruvalga kaheksa silma. Et Vips teeniks F1-sarjas võistlemiseks vajaliku superlitsentsi, peab ta hooaja lõpetama esikolmikus.

F3-sarjas on pidamata veel kolm etappi ehk kuus võidusõitu. Järgmisena näeb Vipsi ja kolleege rajal augusti lõpus Spa ringrajal.