Grantas Vasiliauskas.Foto: D.Lukšta
Korvpall
4. august 2019, 19:46

AMETLIK: Tartu korvpallimeeskond palkas järjekordse Leedu korvpallitalendi (2)

Tartu korvpallimeeskond kinnitas varem levinud kuuldusi: tiimiga liitub 20aastane Grantas Vasiliauskas

203 cm pikkune ääremängija on lisaks Kaunase Žalgirise süsteemile kuulunud ka erinevatesse Leedu noortekoondistesse. U16 vanuseklassis võitis ta EMi hõbeda, U18ga pronksi ja hõbeda ning U17 arvestuses õnnestus teenida MMi kolmas koht. 

Eelmisel hooajal pallis Vasiliauskas Leedu esiliiga Palanga rivistuses. Tema arvele jäi keskmiselt 24 mänguminutiga 9,1 punkti ja 4,5 lauapalli. 


Tartu Ülikooli meeskonna peatreeneri Priit Vene sõnul toob Vasiliauskas korvi alla jõudu juurde. "Žalgiris soovitas tal silma peal hoida ja oleme seda ka teinud. Suvel tegi ta U20 koondise eest korralikud numbrid ja meie süsteemi peaks ta hästi sobima. Ta võib mängida nii positsioon nelja kui viie peal ehk selline poolviis, kes meie korvialust kindlasti tugevdab," sõnas Vene pressiteate vahendusel.

Tartu Ülikooli meeskond on komplekteerimisega lõpusirgel – täitmata on veel põhitsentri koht ning selle nimel käib aktiivne töö. Lähiajal peaks ka selle töö vilju näha olema.

Mullu tegi Vene käe all Tartus väga eduka hooaja leedulasest mängujuht Arnas Velicka. Tänavu mängib 19aastane pallur Prienai ridades.