Ott Tänak mullusel Soome MM-rallil võidušampust pritsimas.Foto: Robin Roots
WRC
4. august 2019, 14:25

Fantastiline Ott Tänak: peame viis samasugust tulemust veel saama (8)

Eesti ralliekipaaž Ott Tänak ja Martin Järveoja võitis teist aastat järjest Soome MM-ralli. "Suvepaus tuli õigel ajal, kuna olin pärast Sardiiniat väga löödud," ütles Saaremaalt pärit sõitja WRC otseülekandes.

Tänak edestas Soomes lähimat jälitajat Esapekka Lappit 25,6 sekundiga. Poodiumi kolmandale astmele tõusis eestlase meeskonnakaaslane Jari-Matti Latvala, tema kaotas meie mehele 33,2 sekundit.

Toyota esinumber võitles terve ralli jooksul võidu nimel ning vaid Lappi, Latvala ja Kris Meeke suutsid talle konkurentsi pakkuda. Viimane katkestas, Latvala minetas võiduvõimalused rehvipurunemisega ja Lappi lihtsalt ei suutnud Tänaku tempos püsida.

"Saime ideaalse tulemuse," viitas Tänak, et võitis lisaks rallile ka punktikatse. "Tegime suurepärase nädalavahetuse. Viis rallit on veel ees, peame viis samasugust resultaati veel saama. Suur töö on ees."

MM-sarja üldarvestuses on liider Tänak kogunud 180 punkti. Sebastien Ogier' kaukas on 158, Thierry Neuville'il 155 silma.

Autoralli MM-sari jätkub 22. – 25. augustini sõidetava Saksamaa etapiga. Viimasel kahel aastal on seal triumfeerinud just Tänak ja Järveoja.