Lewis Hamiltoni võidukas finiš.Foto: Reuters/Scanpix
Vormel 1
4. august 2019, 17:58

Ungari GP: Hamilton tegi geniaalse taktika abil Verstappenile ära (3)

Vormel 1 sarja Ungari GP võitis tänu paremale boksipeatuste taktikale britt Lewis Hamilton (Mercedes).

Kuivõrd teiselt kohalt startinud Valtteri Bottas (Mercedes) põrkas esimesel ringil kokku Charles Leclerciga (Ferrari), lõhkus esitiiva ning oli sunnitud sõidu algfaasis boksi tulema, sai kiirelt selgeks, et tänase võitja selgitavad Hamilton ja Max Verstappen (Red Bull).

Kvalifikatsiooni kiireim mees Verstappen sai stardist hästi minema ning juhtis suuremat osa võistlusest. Hamilton püsis tal tihedalt kannul, kuid hollandlane tõrjus edukalt kõik maailmameistri rünnakud. Kuniks Mercedes tegi geniaalse lükke.

Nad kutsusid Hamiltoni 49. ringil boksi, kruttisid ta vormelile alla keskmise seguga rehvid ning lootsid, et britt suudab järelejäänud 21 ringiga rehvieelise maksma panna. Risk õigustas end igati.

Verstappeni kõva seguga rehvid muutusid iga ringiga üha kehvemaks  21sekundiline vahe sulas kui jäätis suvises Pärnu rannas ning 67. ringil ehk kolm ringi enne lõppu polnud hollandlasel võimalik Hamiltoni möödumist kuidagi takistada. 

Hamiltoni ja Verstappeni järel lõpetas Sebastian Vettel (Ferrari), kes möödus eelviimasel ringil tiimikaaslasest Leclercist. Esimesele kahele Ferraridest täna konkurente polnud. Bottas leppis lõppeks 8. kohaga.

"Me lihtsalt polnud piisavalt kiired," sõnas Verstappen vahetult pärast finišit. "Andsin kõvade rehvidega oma parima, aga sellest ei piisanud. Me ei võitnud täna, aga tegelikult oli hea päev ja hea nädalavahetus. Lihtsalt pidamisest jäi pisut puudu, proovisime ühe boksipeatusega hakkama saada, neil oli võimalus kaheks ja see töötas."

See oli Hamiltoni karjääri 81. etapivõit, seitsmes Ungaris.

MM-sarja punktiseis:
1. Lewis Hamilton (Mercedes) 250
2. Valtteri Bottas (Mercedes) 188
3. Max Verstappen (Red Bull) 181
4. Sebastian Vettel (Ferrari) 156
5. Charles Leclerc (Ferrari) 132
6. Pierre Gasly (Red Bull) 63