Foto: Kuvatõmmis
Esport
5. august 2019, 14:48

VIDEO | EVO 2019: dramaatiline revanš lõppes ühe finalisti jaoks pisaratega (2)

Möödunud nädalavahetusel leidis aset iga-aastane suur kaklusmängude võistlus Evolution Championship Series, mida teatakse ka EVO-na. Madistati mitmes erinevas mängus, ent üks neist oli tunduvalt dramaatilisem kui teised.

2018. aasta jaanuaris ilmunud mängus „Dragon Ball FighterZ“ kohtusid finaalis ammused rivaalid Dominique „SonicFox“ McLean ja Goichi „GO1“ Kishida. Täpselt sama paar astus vastamisi ka möödunud aastal, mil finaal samuti ohtralt jututeemat  pakkus.

Nimelt kasutas SonicFox toona matšide vahel kaotusseisus olles võimalust enda istekohta valida (kaklusmängude mängijaid võib mõjutada kummal pool ekraani istutakse – kas vasakul või paremal). Kuigi veider, ei olnud taoline palve reeglitega vastuolus. SonicFoxile andis istmekohavahetus indu juurde ning „Dragon Ball FighterZ“ finaali võit läks talle.

Seega ole imestada, et GO1 oli tänavu veelgi rohkem indu täis. Mõlemad mehed jõudsid finaali nii, et polnud varasemalt vastastele ühtegi raundi kaotanud. Lisaks on nad üksteise absoluutsed vastandid: SonicFox rõhub ründavale stiilile, GO1 on aga suurepärane kaitsemängija.

SonicFox langes hetkeks kaotajate ringi, ent naasis kiirelt ning mehed läksid viimast korda vastamisi. Kuigi SonicFox alustas suurepäraselt, minnes 0-2 juhtima, suutis GO1 end kokku võtta ning võitis järgmised kolm mängu, kindlustades esikoha ning võttes möödunud aasta eest revanši. Peale viimase matši lõppu puhkes GO1 õnnest nutma.

SonicFox ei pidanud ürituselt tühjade kätega lahkuma. Mees võitis hiljem „Mortal Kombat 11“ turniiri.