FC Flora president Pelle Pohlak.Foto: Martin Ahven
Jalgpall
5. august 2019, 18:37

Pelle Pohlak vastuolulisest sõprusmängust: selline pakkumine tuleb kord 20 aasta jooksul, siis on uued inimesed, kes saavad pahandada (1)

FC Flora jalgpalliklubi on viimasel ajal palju tähelepanu pälvinud – nii positiivses kui ka negatiivses võtmes. Küsisime klubi presidendi Pelle Pohlaku arvamust nii eurohooaja kui ka kurikuulsa eilse sõprusmängu kohta.

"Kindlasti on positiivne, et Serbia klubi [Niši Radnicki] vastu edasi läksime," alustas Pohlak eurohooaja kommenteerimist.

Flora edenes Euroopa liigas teise eelringi, kus sai kaks 1:2 kaotust Saksa tippklubilt Frankfurdi Eintrachtilt, kuid võitis sellega paljude jalgpallisõprade südame.

"Hästi palju oli furoori või jutte, kui head olid euromängud Frankfurdi vastu, aga tegelikult ma pole rahul. Kui välja kukud, siis pole millegi üle rõõmu tunda. Kahe kaotuse üle on ka raske rõõmu tunda. Muidugi võib rääkida vastase turuväärtusest ja saavutustest, aga lõpuks on kaotus ikkagi kaotus. Kahju, et eurohooaeg läbi sai."

Kas nelja hea euromängu järel seda ohtu pole, et meeskond tühjaks jookseb?
"Elav huvi on koguaeg olemas. Mingil määral on seda nüüd rohkem, aga midagi konkreetset ei saa öelda. Lääne-Euroopas on üleminekuaknad augusti lõpuni lahti, aga tühjaks vaevalt jookseb.

Registreerisime Sapi (ründaja Rauno Sappinen - M.T.) ja Zaka (poolkaitsja Zakaria Beglarišvili - M.T.) igaks juhuks ära. Usun, et mõlemad saavad välismaalt lepingu, aga kuna nad meiega treenivad, siis tundus hea mõte nad ära registreerida." 

Arvestades eilse sõprusmängu* vastukaja, siis kuidas tagantjärele tundub, kas võtaksite teinekordki taolise pakkumise vastu?
"Kuidas nüüd öelda nii, et mitte inimesi välja vihastada... On küll ja veel näiteid, kuidas liigahooaja keskel mängitakse sõprusmänge. Pep Guardiolagi on viinud oma meeskonna Hispaaniasse, sest tal vend juhib ühte klubi (Girona meeskonna üks omanikest - M.T.).

Pigem arvan, et selline pakkumine võib tulla korra 20 aasta tagant, seega mul seda dilemmat ei teki. Siis on uued inimesed, kes saavad pahandada."

Aga oled otsusega rahul?
"Meeskond sai korraliku mängu Serie B võistkonna vastu. Tulemuseks 0:0, kus meil oli selgeid väravavõimalusi rohkem. Võrreldes Frankfurdiga oli meil üheksa uut mängijat algkoosseisus, arvan, et see oli mängijatele väga okei.

On furoori tekitanud, et jalgpalliliit ei lükanud edasi Nõmme Kalju ja Paide mängu. Aga millest üldse ei räägita, sest meie ei käi kõva häälega rääkimas, et meie soovisime samal nädalavahetusel edasi lükata mängu Maarduga**. Liit ütles meile ka "ei", lihtsalt meie ei võimenda seda."

* – Itaalias kohaliku esiliiga klubi AC Pisa 1909 vastu peetud mäng, mille tõttu lükkus liigamäng Viljandi Tulevikuga septembri lõppu.

** – jutt käib 20. vooru mängudest, mis jäid eurosarja kahe ringi vahele. Küll aga on jalgpalliliidul kindel põhimõte, et eurosarjades osalevad meeskonnad ei mängi liigamänge eurosarja ühe ringi kodu- ja võõrsilmatši vahel.