Anett Kontaveidi võidurõõm! Foto: Dan Hamilton/USA TODAY Sports
Tennis
6. august 2019, 08:11

VIDEO | Anett Kontaveit murdis põnevusmatšis Maria Šarapova vastupanu: „Keskendusin lõpuni oma mängule.“ (18)

Torontos peetava kõrgetasemelise tenniseturniiri esimeses ringis teenis Anett Kontaveit (WTA 19.) magusa 4:6, 6:3, 6:4 võidu endise maailma esireketi Maria Šarapova (WTA 82.) üle. 

Kohtumine algas Šarapova servimurdega, kuid Kontaveidil oli vastus olemas. Suurem osa avasetist kulges võrdsete lahingus, kuid venelannal õnnestus seisul 3:3 veel murdegeim teeninda ning see oli piisav, et oma paremus 6:4 maksma panna. 

Teises vaatuses jäi Kontaveit samuti murdega taha, kuid suutis end koguda. Seisult 1:2 loovutas ta järgnevast kuuest geimist vaid ühe ning kallutas seti kindlalt 6:3 enda kasuks.

Otsustav kolmas sett kujunes kõige tasavägisemaks. Seisuni 4:4 ei loovutanud oma pallingut kumbki. Siis õnnestus Kontaveidil aga Šarapova serv murd ning ka järgnev geim võita. Tasuks 6:4 seti ja 2:1 matšivõit, kohtumine kestis ligi kolm tundi.

"Keskendusin lõpuni välja oma mängule. Teadsin, mida tegema pean," sõnas Kontaveit mängujärgsel pressikonverentsil. "Mul olid ka avasetis võimalused, aga ei kasutanud neid ära. Hakkasin paremini servima, see tõi edu. Lõpp oli väga pingeline, võitlesin meeletult."

Viimati kaheksa aastat tagasi Torontos mänginud Šarapova võttis matši kokku nii: "Kogu kohtumine oli füüsiliselt raske. Vastane oli veidi agressiivsem, kasutas oma võimalused ära ja see lõpuks otsustavaks saigi. Kuigi tulemus polnud ootuspärane, oli tunne päris hea." 

Esimest korda karjääri jooksul Šarapovast jagu saanud Kontaveit kohtub teises ringis Carla Suarez-Navarro (WTA 26.) - Venus Williams (WTA 56.) paari võitjaga. Nende matš peetakse täna õhtul.