Anžejs Pasecniks (palliga) NBA suveliigas.Foto: Ethan Miller/AFP
Korvpall
6. august 2019, 11:01

Järjekordne lätlane NBAsse? Siim-Sander Vene mullune tiimikaaslane flirdib lepinguga ookeani taga

Lätlasest keskmängija Anžejs Pasecniks andis mõista, et teda võib tuleval hooajal näha mängimas korvpalliliigas NBA. 

"Ei saa midagi väga täpselt öelda, sest kõnelused käivad. Võin kinnitada, et pean läbirääkimisi peamiselt NBA tiimidega. Olukord võib küll muutuda, kuid praegu on seis selline," ütles Pasecniks kodumaa meediale.

218 cm pikkune keskmängija esindas NBA suveliigas neljas matšis Washington Wizardsit. Tema keskmisteks näitajateks jäid neli punkti ja 5,2 laupalli.

Pasecniks on NBA tiimide radaril juba mõnda aega. 2017. aasta draft´is noppis Orlando Magic ta juba esimeses ringis, 25. valikuna. Vahetustehinguna läksid lätlase mängijaõigused aga Philadelphia 76ersile.

Ookeani taga Pasecniks aga võimalust ei saanud ning ta jätkas Hispaania kõrgliigas mängivas Gran Canarias. Lõppenud hooajal kuulus ta tiimi koos Siim-Sander Venega. 

Nagu meeskonnal tervikuna, polnud ka Pasecniksil hooaeg üleliia särav. Hispaania liigas viskas ta keskmiselt 5,4 punkti ja hankis kolm lauapalli. Euroliigas olid vastavad näitajad 7,2 ja 3,6. 

Enne 2015. aastal Hispaaniasse minemist mängis Pasecniks Riia VEFis.

Tuleval hooajal peaks NBAs olema kindel kolme lätlase koht: Kristaps Porzingis (Dallas Mavericks), Rodions Kurucs (Brooklyn Nets) ja Davis Bertans (Washington Wizards).