Victor Wembanyama.Foto: Nanterre 92/Facebook
Korvpall
6. august 2019, 13:44

VIDEO | METSIK! Prantsusmaal sirgub korvpallitalent, kes on 15aastaselt juba ligi 220 cm pikkune (3)

Prantsusmaa korvpall vaatab lootusrikkalt tulevikku, sest nende noortekoondises mängib 15aastane, 218 cm pikkune talent Victor Wembanyama! 

Eelmisel nädalal avaldas kohalik alaliit 12mängijalise nimekirja U16 vanuseklassi EMile sõitvatest palluritest. Nende hulka kuulus ka aasta noorem Wembanyama.

"Kuigi ta on väga pikk, pole kohmakusest märkigi. Ta on põhimõtteliselt sama osav kui oluliselt lühemad kaasmängijad," kirjutab BeBasket. 

Nanterre´is korvpalliharidust omandav Wembanyama suurimaks miinuseks on vähene jõud. Lisaks vajavad järeleaitamist koordinatsioon ning jalgade töö. Vaatamata noorele eale ja üüratule pikkusele on ta siiski säravate oskustega. 

Juba praegu seostatakse Wembanyamat NBAga. Draft´i kõlbulikuks saab ta 2023. aastal.

"Ootan väga, et Wembanyama kohta uut informatsiooni saada. Ta on üks põnevamaid pikaaegseid tulevikutegijaid Euroopas," säutsus ESPNi draft´i analüütik Mike Schmitz Twitteris. 

U16 EM Udines algab reedel. Tugevaimas seltskonnas mängivad ka Eesti noormehed. Seega pole sugugi välistatud, et meie poisid Wembanyama vastu rammu katsuda saavad.

Eestlased kuuluvad C-gruppi koos Leedu, Sloveenia ja Türgiga. Alagrupiturniiril ükski võistkond välja ei kuku, kohamänge alustatakse kaheksandikfinaalidega. Turniiril osaleb 16 meeskonda.