Sally Pearson.Foto: ANDREJ ISAKOVIC
Kergejõustik
6. august 2019, 16:20

Olümpiavõitja ja kahekordne maailmameister lõpetas karjääri (1)

Kergejõustikutäht Sally Pearson tahtis tänavusel Doha MMil kaitsta naiste 100 m tõkkejooksu tiitlit. Rohked vigastused tõmbasid austraallanna plaanile kriipsu peale ning tervisele viidates lõpetas 32aastane sportlane karjääri.

Pearsoni sõnul on ta viimase aasta jooksul pidanud rinda pistma kuue vigastusega ning maakera kuklapoolelt pärit tõkkesprinter pole kuigi kindel, kas tema keha tippspordile enam vastu peab.

"Pärast 16 aastat on aeg naelikud varna riputada," sõnas Pearson. "Tunnen oma karjääri ja saavutatu üle uhkust ning loodan, et olen innustanud Austraalia noori kergejõustiklasi." Ta lisas: "Olen alati mõlenud, et kui stardin, suudan võita. Enam ma sellesse ei usu."

Pearsoni karjäär on olnud üliedukas. Olümpiamängudelt on tema auhinnakapis kuld ja hõbe, MMidelt on naine võitnud kaks kulda ja ühe hõbeda. Kirkaid medaleid on tulnud ka väiksematelt võistlustelt.

Tema isiklikuks rekordiks jääb 2011. aasta Daegu MMil joostud 12,28, mis on ajaloo paremuselt kuues tulemus. Maailmarekord on ameeriklanna Kendra Harrisoni käes, kes läbis tõketega vürtsitatud staadionisirge kolm aastat tagasi 12,20ga.