Ken Torn mullusel Soome MM-rallil.Foto: Robin Roots
Auto-Moto uudised
6. august 2019, 18:29

PALJU EDU! Ülivõimsas hoos Eesti rallisõitja jahib EM-sarjas oma klassi üldvõitu

Eesti rallisõitjad Ken Torn ja Gregor Jeets osalevad järgmisel nädalavahetusel sõidetaval EM-sarja kuuluval Barumi rallil. Torn on ERC3 Junior-arvestuses triumfeerinud kolmel viimasel etapil ning võib Tšehhis kindlustada oma klassi üldvõidu.

Torn alustas hooaega plaaniga sõita edukalt juunior WRC-sarjas, kuid ebaõnnestumiste tõttu Rootsis ja Korsikal otsustas Saaremalt pärit sõitja MM-arvestusest taanduda.

Seejärel on Torn nautinud suurt edu. Ford Fiesta R2-autoga on ta koos kaardilugeja Kauri Pannasega ERC3-klassis triumfeerinud nii Lätis, Poolas kui ka Itaalias.

Ehkki EM-hooaja esimestel etappidel Portugalis ja Hispaanias Torn ei startinud, on ta enne Barumi rallit 116 punktiga oma klassi liider. Tšehhi asfaldil sõidetakse ERC3-hooaja viimane ralli.

Eestlase lähimaks jälitajaks on 110 silma kogunud hispaanlane Efren Llarena. Võitlusest sarja üldvõidu nimel ei saa veel maha kanda ka norralast Sindre Furusethi (91 punkti). ERC3-klassi üldvõitja saab auhinnaks sõita järgmisel aastal kahel EM-rallil Škoda Fabia R5ga.